.

2020. December 21-én újból megjelenik a Bethlehemi csillag



December 21. azon kívül, hogy ekkor van legrövidebb ideig világos, ez a nap más érdekességet is tartogat  számunkra az idén. Újból megjelenik a Bethlehemi csillag

 

Ezen a napon a Jupiter és a Szaturnusz a Földről nézve rendkívüli közelségbe kerül  egymáshoz. Egyes feltételezések szerint ez megegyezik azzal nagyon ritka együttállással, amit a keresztény Bibliában Bethlehemi csillagként emlegetnek és Jézus születésével társítják..
 


A keresztény szentírás szerint Jézus Krisztus születését egy "csillag" adta hírül, amelyet betlehemi csillagnak is nevezünk. Csillagászok és történészek sokat foglalkoztak annak megfejtésével, hogy vajon milyen égi jelenség mutatkozhatott azokban az időkben, mi lehetett a betlehemi csillag. A lehetséges magyarázatok között felmerülhetett üstökös, szupernóva, illetve több bolygóegyüttállás is. Amennyiben üstökös lett volna a különleges égi jelenség, vélhetően a távol-keleti országokban észlelő csillagászok is feljegyezték volna – ilyen feljegyzés azonban nem ismert. 
Egyenlőre e legvalószínűbb, hogy a Jupiter és a Szaturnusz háromszoros együttállása áll a betlehemi csillagként emlegetett bibliai jelenség mögött.



A Biblia szerint a csillag vezette a bőlcseket az újszülött Jázushoz.

 

Az ilyen  együttállásokat az ókorban rossz előjelnek tartottákaz. Az ókori csillagászok szerint ilyenkor a bolygók által megjelenített istenek szövetkeznek, hogy csapást mérjenek az emberekre.

Nem is kell tovább kutakodni, megvan a "tudoményos" magyarázat a koronavírus keletkezésére. 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol