.

A bizonytalan helyzet miatt bankok és nagy cégek költöznek el Katalóniából

https://c1.staticflickr.com/5/4027/4365264058_0c4d32d16f_b.jpg
  A Banco Sabadell bejelentette, hogy 136 év után áthelyezi székhelyét Barcelonából Alicantéba,

Feleslegessé válnak a szénerőművek Nagy-Britanniában.

Eljött a nagy nap, amikor először nem használták a rendkívül szennyező szénerőműveket az áramtermelésben Nagy-Britanniában.

A világ nyolc leggazdagabb emberének akkora a vagyona, mint a világ szegényebb 3,6 milliárdnyi felének.

A nyolc leggazdagabb embernek akkora a vagyona, mint a világ szegényebb felének. Az adatot közlő Oxfam jótékonysági szervezet szerint óriásira tágult a gazdagok és szegények közötti szakadék.

 

A jelenlegi pénzügyi rendszer alkonya

"A jelen igazán hatalmas kockázatainak legfőbb oka ugyanis az, hogy a kereskedelmi bankok hitelezéseik révén pénzt kreálnak".

A derivatíva piac közérthető magyarázata

A pénzvilág egyik homályos, és sok kockázatot rejtő ügyletei a derivatívák. A bankok alkalmazottjai megbízható befektetásként ajánlják ügyfeleiknek, pedig a papírok mögött sokszor nincs meg a kellő fedezet.

A fiat pénz

A fiat pénz fogalma nem a Fiat autógyár valamelyik modelljére összerakosgatott megtakarítást takarja, hanem a fedezet nélkül forgalomba hozott pénzeszközöket jelenti.

Komolyan gondolják: készpénzmentes társadalom

A híreket figyelve, már több helyen helyen megjelent a készpénzmentes társadalom és gazdaság lehetősége. Attól függően, hogy milyen kötődésű média tette közzé ennek tervezetét, a hír pozitív, vagy negatív felhangot kapott.

Megtakaritásaink a bankokban sincsenek biztonságban

Az emberek félnek a saját pénzüktől, ezért a legtöbb háztartásban alig van otthon készpénz. Pénzüket a bankban tartják, abban bízva, hogy ott nagyobb biztonságban van. De vajon mennyire szolgálnak rá a bankok erre a bizalomra.

Ellenkező irányba megy a világgazdaság, mint amerre szeretnék

Az alacsony termelékenység, a társadalmak elöregedése és a pénzügyi válság még mindig érezhető hatásai 2016-ban tovább lassítják a gazdasági növekedést -írta Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója.

Egyes európai bankok után Japánban is bevezették a negatív kamatot

A legtöbb ember a negatív kamat hallatán felkapja fejét és nem is igazán érti mit takar ez a fogalom, de egy kép többet mondhat, mint ezer szó.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china