.

A bizonytalan helyzet miatt bankok és nagy cégek költöznek el Katalóniából

https://c1.staticflickr.com/5/4027/4365264058_0c4d32d16f_b.jpg
  A Banco Sabadell bejelentette, hogy 136 év után áthelyezi székhelyét Barcelonából Alicantéba,

Feleslegessé válnak a szénerőművek Nagy-Britanniában.

Eljött a nagy nap, amikor először nem használták a rendkívül szennyező szénerőműveket az áramtermelésben Nagy-Britanniában.

A világ nyolc leggazdagabb emberének akkora a vagyona, mint a világ szegényebb 3,6 milliárdnyi felének.

A nyolc leggazdagabb embernek akkora a vagyona, mint a világ szegényebb felének. Az adatot közlő Oxfam jótékonysági szervezet szerint óriásira tágult a gazdagok és szegények közötti szakadék.

 

A jelenlegi pénzügyi rendszer alkonya

"A jelen igazán hatalmas kockázatainak legfőbb oka ugyanis az, hogy a kereskedelmi bankok hitelezéseik révén pénzt kreálnak".

A derivatíva piac közérthető magyarázata

A pénzvilág egyik homályos, és sok kockázatot rejtő ügyletei a derivatívák. A bankok alkalmazottjai megbízható befektetásként ajánlják ügyfeleiknek, pedig a papírok mögött sokszor nincs meg a kellő fedezet.

A fiat pénz

A fiat pénz fogalma nem a Fiat autógyár valamelyik modelljére összerakosgatott megtakarítást takarja, hanem a fedezet nélkül forgalomba hozott pénzeszközöket jelenti.

Komolyan gondolják: készpénzmentes társadalom

A híreket figyelve, már több helyen helyen megjelent a készpénzmentes társadalom és gazdaság lehetősége. Attól függően, hogy milyen kötődésű média tette közzé ennek tervezetét, a hír pozitív, vagy negatív felhangot kapott.

Megtakaritásaink a bankokban sincsenek biztonságban

Az emberek félnek a saját pénzüktől, ezért a legtöbb háztartásban alig van otthon készpénz. Pénzüket a bankban tartják, abban bízva, hogy ott nagyobb biztonságban van. De vajon mennyire szolgálnak rá a bankok erre a bizalomra.

Ellenkező irányba megy a világgazdaság, mint amerre szeretnék

Az alacsony termelékenység, a társadalmak elöregedése és a pénzügyi válság még mindig érezhető hatásai 2016-ban tovább lassítják a gazdasági növekedést -írta Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója.

Egyes európai bankok után Japánban is bevezették a negatív kamatot

A legtöbb ember a negatív kamat hallatán felkapja fejét és nem is igazán érti mit takar ez a fogalom, de egy kép többet mondhat, mint ezer szó.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol