.

A római beton


Tunéziában található anfiteatrum a római kor harmadik legnagyobb építménye.

Csodálatos spanyol várkastélyok

Spanyolország nem vett részt a második világháborúban, területén épségben megmaradtak az évszázados építészeti emlékek. Ezekből látható itt néhány

Különleges ház Nigériában

Olyan ház épült a nigériai Abujában, aminek manapság már a csodájára járnak.

Csak 145 éve épült, de ma sem tudják hogyan

Első hallásra talán nem tűnik olyan izgalmasnak. Mégis mitől lehet egy lépcső rejtélyes? Mi az, amiért 250.000-nél is több látogatót vonz évente?

Hova építsünk, föld alá, vagy föld fölé?

A természet ereje nagy kihívások elé állítja az épületek tervezőit. A hideg a meleg, az erős szelek, viharok, a csapadék mennyisége mind figyelmbe veendő tényezők egy egy terület beépítésének tervezésénél.

660 tonnás golyó védi a tornyot a földrengéstől

Tajpejben, Tajvan fővárosában áll a Taipei 101 nevű torony, amely 508 méteres magasságával a világ legmagasabb épületévé vált a 2004-es átadásakor

Elhagyott cementgyárból lakás

Amikor Ricardo Bofill spanyol építész 1973-ban egy elhagyatott cementgyárba botlott, szinte azonnal látta a lehetőséget a romokban.

Az elsők közt tervezett Gaudi lakóépület hamarosan látogatható lesz Barcelonában

Bővül a nyilvánosság számára látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában, hamarosan megnyitja kapuit a La Casa Vicens, az első a világhírű építész által tervezett lakóépületek közül.

Megalománia a cigánysoron

Meglepő látványt nyújt Bánnfyhunyadon a cigánytelep. Az ember azt hinné valamelyik mesefilmhez készítettek díszletet. Aztán pár méterrel odébb a düledező cigány putrik rádöbbentik a nézelődőt, itt ilyen a cigány negyed.

Amikor a saját szemünknek sem hihetünk

Mindenki lelassít és óvatosan lépked ezen a folyosón, pedig csak egy optikai csalódás áldozatai lettek

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol