.

A Himalája rejtélyes tornyaiA távoli HImalája titokzatos vidék. Az ott élő népek, népcsoportok kultúrája, építészete sokszor gyökeresen eltér az európai ember megszokott világától.
 


 

Az egyik ilyen különleges népcsoport a Qiang (Csiang) nép, akik a Tibeti Autonóm Területen, Kína Szecsuan Tartományában élnek és a Kínai Népköztársaság által hivatalosan elismert kisebbséget alkotnak, lélekszámuk eléri a 200 000 főt.
 

A színpompás Qiang nép panteista világlátású. Társadalmuk az anyaági leszármazást követi (egy társadalmi csoporton belül a családnév, a rang és a vagyon is női ágon, az anya után öröklődik) és a többférjűség (poliandria) is elfogadott.
 

(A panteizmus a világot Istennel azonosító tanítás, melynek több ágazata is  van.)


Területükon különleges tornyok magasodnak, melyek építési technológiája ma is csodálkozásra késztetik a kutatókat. Niincs ősi írásrendszerük, következésképpen nem maradt fenn semmi arra vonatkozóan, hogy pontosan mikor és mi célból építették ezeket a tornyokat.
 


Az építőknek nem volt sem írott nyelvük, sem gépeik. A kutató által végzett szénizotópos kormeghatározó vizsgálatok megerősítették, hogy ezeket az előző 500-1800 év kozti időben emelték. Csodálkozásra ad okot, hogy ez a nép olyan struktúrákat hozott létre, amelyek évszézadokon keresztül megőrződtek egy ilyen földrengésre hajlamos vidéken.
Úgy vélik, hogy a tornyok ellenálló képessége csillagformájú kialakításuknak köszönhető, valamint annak az antiszeizmikus építési technikának, ami fadeszkákkal és fagerendákka vegyíti a hagyományos falazást. Ezt a módszert a mai napig is alkalmazzák a tradicionális házak építésénél.
 


 

Minél jobban vizsgáljuk e hatalmas térségen fellelhető tornyokat, annál rejtélyesebbé válnak. A kínai, mandarin nyelvű elnevezése ezeknek a tornyoknak „jelzőtorony” vagy „jelzőállomás”. Ha ez volna a funkciójuk, akkor vajon miért jut oly sok egy parányi falunak belőlük? Miért vannak a bejárataik a talajtól 30 láb (több mint 9 méter) magasságban?

Ezeknek a vastagfalú építményeknek a belső tere gyakran nagyon szűkös, így nem sok hasznát vehetik magtárként, nem beszélve arról, hogy miként oltalmazhatná a falubelieket a betolókkal szemben.

Azt, hogy régen mire voltak jók ezek a tornyok arra nics elfogadott teória, de a mai szerepük viszont ismert: mágnesként vonzzák a különlegességeket kereső turistákat

 

 

 

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china