.

Csodálatos spanyol várkastélyokSpanyolország nem vett részt a második világháborúban, területén épségben megmaradtak az évszázados építészeti emlékek. Ezekből látható csöppnyi ízelítő az alábbi képeken.1. Castillo de Coca - Segovia

 
Csodálatos kastély Segoviában. Pont olyan mint amilyet gyerekkorodban el tudtál képzelni, tornyokkal, bástyákkal. Ha meglátogatod Segoviát, kihagyhatatlan, de ha a Valladolid felé vezető úton haladsz, a 600 éves, téglából épült kastély látványa akkor is megér némi kitérőt.
 

2. Alcázar de Segovia

 
Segoviában sok látnivaló van, de az Alcázár megtekintése köztük kell hogy legyen.
 

3. Palacio Real de Olite, Navarra
 

Ez a kastély Olite leghíresebb műemléke. Az alig több mint 3000 lakosú kisváros, Pamplonától 40 km-re délre fekszik. 1400 körül III. Navarrai Károly király építtette. Az eltelt évszázadok alatt jelentős károkat szenvedett, állapota a múlt század elejére erősen leromlott. 1937 és 1967 között újjáépítették, bár az eredeti stílust nem tartották tiszteletben, azért most is egy nagyon szép történelmi várat láthatunk.
 

4. Castillo de Butrón

Gatika, Vizcaya

 
Ez a kastély kakukk tojás a többi műemlék között, ugyanis csak a múlt században épűlt (nem elírás, ez valóban egy 20. századi alkotás) A külső a múltat idézi, belül a modern építészeti megoldásokkal mutatja be a középkori emberek világát.
 
 

5. Castillo de Loarre

Loarre, Huesca

 
A gondos karbantartás megőrizte az a sok évszázados építészeti értéket, és ma is igen jó állapotban van. A kilátás a várból lenyügöző, így több történelmi filmet is forgattak falai közt. Ridley Scott rendezésében itt forgatták a "Mennyország" című alkotást.
A vár a Spanyol történelemben is fontos helyet foglalt el. Itt volt a határ az Aragóniai királyság és a mór területek között. A reconquista előrehaladtával (a mórok által uralt terület visszafoglalása)  védelmi szerepe csökkent.
A vár megtekintése fantasztikus élményt nyújt látogatóinak.
 

6. Castillo de Tamarit

Altafulla, Tarragona

13.században épült román stílusban. Előtte tenger mellette még ma is meglévő erdő. Építése idején leginkább védelmi célokat szolgált, de van benne lakó rész, amelyet a kastély ura lakott, vannak kilátótornyok, ahonnan időben észre lehett venni a közeledő elllenséget, .
A kastályban van még egy háromhajós templom és börtön.
Az épület legtisztább példája Tarragona korai román stílusú építészetének.
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol