.

A vírus miatt csúszik a Sagrada Familia befejezése

A koronavírus-járvány miatt nem készül el 2026-ra a barcelonai Sagrada Família bazilika - jelentette be az intézmény építési tanácsának elnöke.

Sagrada Familia

Hogyan lehet gyorsan befejezni Barcelonában a közel 100 éve épülő Sagrada Familiát? Ez a videó megválaszolja

Két nap Barcelonában

Barcelona az Európai Únió tizedik legnagyobb városa. A város közigazgatási határain belül élõ lakosság száma: 1,6 millió fõ. Ha hozzávesszük az aglomerációjában lévõ, egymástól néhány km távolságban elhelyezkedõ 36 települést is máris 3,2 millós létszámról beszélhetünk.
 

130 éve épül engedély nélkül Barcelonában a Sagrada Familia

Spanyolország egyik leghíresebb engedély nélkül épülő látványossága a Sagrada Familia Barcelonában. Az építési engedélyt 2019 elején 36 millió euroért kapja meg.

Egyre magasabbra építik a Sagrada Familiát

000 S517Q
Jordi Faulí főépítész ismertetése szerint a 172,5 méter magas Jézus Krisztus-torony építése idén októberben indul és  befejezése 2026-ra várható.

Barcelona Szent György Napján

Sárkányölő Szent György napján, március 23-án, Barcelonában a lányok virágot, a fiuk meg könyvet kapnak kedvesüktől. Náluk ez a Valentin nap.

A terrortámadás sem tette tönkre a barceloniai turizmust

A terrortámadás ellenére Barcelona továbbra is vonzza a turistákat, növekszik a repülőjegy-foglalások száma. Katalónia változatlanul a legnépszerűbb spanyol úti cél.

Barcelona: a Sagrada Famila volt az eredeti cél

Az egyik terrorista bevallota, a Sagrada Familia felrobbantása volt az eredeti cél, de a robbantáshoz összegyüjtütt 120 gázpalack a búvóhelyüket robbantotta fel.

Barcelonában hétvégekre korlátozzák az idős kocsik használatát

2019-től hétköznaponként nem közlekedhetnek 20 évnél idősebb gépjárművek Barcelonában, és a város agglomerációjához tartozó 40 településen

Barcelona

Itt van a Földközi-tenger egyik legfontosabb kikötője. Azonban a turistákat elsősorban a csodaszép tengerpart, a meleg, és a sokszínű városkép vonzza.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol