.

Egy épület használata miatt áll a balhé BarcelonábanFiatal tüntetők csütörtökre virradóra összecsaptak rendőrökkel Barcelonában, ahol demonstrálók harmadik napja tiltakoznak barikádok emelésével és felgyújtott kukákkal a hatóság ellen egy 17 éve elfoglalt épület kiürítése miatt.

A tüntetők szerda éjjel üvegekkel és kövekkel dobálták a rendőröket, a biztonsági erők tájékoztatása szerint egy embert őrizetbe vettek. Előző este nyolcat letartóztattak.

A rendőrség hétfőn látott neki kiüríteni a katalán főváros Sants nevű kerületében 17 éve elfoglalt épületet, amely a barcelonai közlekedési vállalat (TMB) tulajdona.

A házfoglalók szociális centrumot alakítottak ki az ingatlanban, a központ sok környékbeli támogatását élvezte. A városvezetés és a házfoglalók közötti tárgyalások azonban megrekedtek, az épületet ezért a rendőrség kiürítette és lezárta.

Az intézkedés elleni tiltakozás szerdán több városra is kiterjedt Barcelona környékén. Az országos rendőrkapitányság 200 embert küldött erősítésként Barcelonába.

Spanyolországot különösen erősen sújtotta az utóbbi évek gazdasági válsága, a fiatalok hozzávetőleg fele munkanélküli. A vasárnap véget ért európai parlamenti választásokon a társadalmi elégedetlenség jeleként sokan elfordultak a bevett pártoktól, és öt képviselői helyhez juttatták a felháborodottak mozgalmából kinőtt Podemos (Meg tudjuk csinálni) nevű platformot. Katalóniában pedig a radikális baloldali szeparatista párt, az Esquerra Republicana (ERC) lett a legjelentősebb erő.

Forrás: hir24

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol