.

130 éve épül engedély nélkül Barcelonában a Sagrada FamiliaSpanyolország egyik leghíresebb még mindig épülő látványossága a Sagrada Familia Barcelonában. A bazilika beleegyezett, hogy 36 millió eurót, tizenegy és fél milliárd forintnak megfelelő összeget fizetnek a város hatóságainak, mivel 130 éve építési engedély nélkül épül a templom.


Az Antonio Gaudi által tervezett monumentális templom az Unesco világörökség része. És még mindig nincs kész, továbbra is folyik az építkezés, ami 1882-ben kezdődött meg.

A tervek szerint 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára elkészül a bazilika.

Ada Colau, Barcelona polgármestere történelminek nevezte a megállapodást, mely alapján a bazilika tíz év alatt fizeti majd ki az összeget.

A tervek szerint a befolyt összegből 22 millió eurót fordítana a város a tömegközlekedési hálózat fejlesztésére, 7 millió euróból közvetlen földalatti összeköttetést teremtenének a metró és a bazilika között. 4 millió eurót költenének városfejlesztésre a Sagrada Familia közvetlen környezetében, és tíz év alatt mintegy 3 millió eurót a környék takarítására, rendben tartására.

Cserébe jövő év elejére megkapja a szükséges engedélyeket az építkezés.

A Sagrada Familiat évente négy és fél millióan látogatják, és csaknem 20 millióan mennek a környékére, hogy megnézzék az épületet.

(Forrás: Euronews)

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol