.

Pár tízezer éve még hatalmas állatok éltek Ausztráliában.

Óriáskenguruk, gigantikus méretű krokodilok, diprotodonok és más, 40 ezer éve még Ausztráliában élő nagyméretű állatok haltak ki a pleisztocén kor végére

Őshonos hüllők létét veszélyeztetik az invazív fajok Ausztráliában

Elvadult házimacskák és más invazív fajok, például mérgező békák veszélyeztetik ritka hüllők létét Ausztráliában a természetvédők szerint.

Különös kőgolyók Ausztráliában

Ausztráliában van egy hely, ahol a természet bemutatja csodás alkotókészségét. Olyan alakzatokat hozott létre, amire látszólag nem hatnak a gravitáció törvényei.

Robot védi a Nagy-korallzátonyt a pusztító tengericsillagtól

Egy mesterséges intelligenciával bíró robot segíthet a korallok megvédésében. A COTSbot nevű robottól azt várják, hogy segítségükre lesz a tüskés tengericsillagok fékentartásában

Óriási meteorbecsapódás nyomát találták meg Ausztráliában

Az eddigi ismert legnagyobb becsapódási helyszín, a 160 kilométer átmérőjű Vredefort kráter Dél-Afrikában.
Megtalálták a világ legnagyobb, mintegy 400 kilométer széles meteorbecsapódási helyszínét Ausztrália középső részén, ahol a kettős becsapódás okozta ütközés még a 30 km vastag földkéreg mélyén is sebeket ejtett.

Fényportál az Ausztrál főváros egén

A villámlás és dörgés megszokott jelenség, de ezen vihatos időjárás közben megjelenő erős fehér fény viszont új a megfigyelők számára. A fényjelenség csupán néhány másodperce villant fel, és okára eddig nem született hivatalos magyarázat.

UFO incidens Ausztráliában

Március 19-én történt ausztráliai UFO incidensről most közzétett jelentés nem talált magyarázatot a furcsa esetre.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol