.

Különös kőgolyók AusztráliábanAusztráliában van egy hely, ahol a természet bemutatja csodás alkotókészségét. Olyan alakzatokat hozott létre, amire látszólag nem hatnak a gravitáció törvényei.
 

Ausztrália kietlen, száraz földjén található egy rakás impozáns, vörös gránit kőtömb, melyeket a helyi bennszülött törzsek Karlu Karlu néven ismernek, és az Ördög kőgolyóinak nevezik. A különleges képződmények hatalmas területen szétszórva találhatók és a konfigurációk alkotóelemei között fél méter és öt méter átmérőjű tömbök egyaránt akadnak.

Ezeknek a tömböknek a kialakulása 1,7 milliárd évvel ezelőtt kezdődött. A földkéregben megszilárdult és összepréselődött magma gránit formájában a felszínre került, és a nyomás következtében hatalmas, szögletes tömbökre repedezett. A következő szakaszokban ezeket a kőtömböket az időjárás erodálta, minek folytán kialakultak a ma látható hatalmas, gömbszerű képződmények. A Karlu Karlu ezért a teremtés kezdetét szimbolizálja.


A különleges helyhez az őslakosok sok legendája kapcsolódik, melyet nemzedékről nemzedékre őriznek.
A kaytetyék törzse úgy véli, hogy a kőtömbök a Szivárványkígyó megkövült tojásai; híres legendájuk szerint ez a hatalmas kígyó a föld alól bújt elő, majd az egész Földön körbesiklott, megteremtve a folyókat, szurdokokat, tengereket és hegyeket.


Az őslakosok tanításai szerint az Ördög kőgolyóit övező föld egésze szent, és bár a hozzájuk kapcsolódó legendák és rituálék nagy része az idők során feledésbe merült,  a hely spirituális szempontból továbbra is igen fontos a helyi emberek számára.

Valaha az a terület egy hónapon keresztül tartó szertartások helyszíne volt, amely összehozott négy különböző törzset: a warlpiriket, a warumungukat, a kaytetyéket és az alywarrákat.

Ebben az időszakban találkoztak egymással, táncoltak és énekeltek a szellemeknek, remélve, hogy azok megáldják a földet, mígnem elérkezett a jel, hogy ismét a maguk  külön útjaira kell indulniuk.

Napjainkban az Ördög kőgolyóit közösen felügyelik a parkőrség és a helyhez kötődő négy törzs képviselői, ami tükrözi a közös birtoklás ősi tradícióját.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china