.

Különös kőgolyók AusztráliábanAusztráliában van egy hely, ahol a természet bemutatja csodás alkotókészségét. Olyan alakzatokat hozott létre, amire látszólag nem hatnak a gravitáció törvényei.
 

Ausztrália kietlen, száraz földjén található egy rakás impozáns, vörös gránit kőtömb, melyeket a helyi bennszülött törzsek Karlu Karlu néven ismernek, és az Ördög kőgolyóinak nevezik. A különleges képződmények hatalmas területen szétszórva találhatók és a konfigurációk alkotóelemei között fél méter és öt méter átmérőjű tömbök egyaránt akadnak.

Ezeknek a tömböknek a kialakulása 1,7 milliárd évvel ezelőtt kezdődött. A földkéregben megszilárdult és összepréselődött magma gránit formájában a felszínre került, és a nyomás következtében hatalmas, szögletes tömbökre repedezett. A következő szakaszokban ezeket a kőtömböket az időjárás erodálta, minek folytán kialakultak a ma látható hatalmas, gömbszerű képződmények. A Karlu Karlu ezért a teremtés kezdetét szimbolizálja.


A különleges helyhez az őslakosok sok legendája kapcsolódik, melyet nemzedékről nemzedékre őriznek.
A kaytetyék törzse úgy véli, hogy a kőtömbök a Szivárványkígyó megkövült tojásai; híres legendájuk szerint ez a hatalmas kígyó a föld alól bújt elő, majd az egész Földön körbesiklott, megteremtve a folyókat, szurdokokat, tengereket és hegyeket.


Az őslakosok tanításai szerint az Ördög kőgolyóit övező föld egésze szent, és bár a hozzájuk kapcsolódó legendák és rituálék nagy része az idők során feledésbe merült,  a hely spirituális szempontból továbbra is igen fontos a helyi emberek számára.

Valaha az a terület egy hónapon keresztül tartó szertartások helyszíne volt, amely összehozott négy különböző törzset: a warlpiriket, a warumungukat, a kaytetyéket és az alywarrákat.

Ebben az időszakban találkoztak egymással, táncoltak és énekeltek a szellemeknek, remélve, hogy azok megáldják a földet, mígnem elérkezett a jel, hogy ismét a maguk  külön útjaira kell indulniuk.

Napjainkban az Ördög kőgolyóit közösen felügyelik a parkőrség és a helyhez kötődő négy törzs képviselői, ami tükrözi a közös birtoklás ősi tradícióját.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol