.

Juhok vonultak Madrid utcáin

Ismét megtartották a Transzember Fesztivált a spanyol fővárosban ilyenkor, 1994 óta, minden évben juhokat terelnek végig Madrid utcáin 

Juhok Madrid központjában

A spanyol pásztorok még a XIII. században kaptak jogot arra, hogy a királyi utakat és legelőket használják – ezek területén azonban ma már Madrid metropolisza fekszik.

Nemzeti ünnep, némi fennakadással

Madridban egy ejtőernyős fennakadt a lámpaoszlopon

Madridban nem patkányok, hanem papagájok szaporodtak el veszélyes mértékben

Megritkítaná papagájállományát Madrid városvezetése. A spanyol fővárosban ugyanis jelen pillanatban nagyjából 12 ezer papagáj él, melyek az őshonos fajok kárára szaporodtak el.

Hatszáz év műkincsei válnak láthatóvá Madridban

Évszázadok alatt összegyűjtött, féltve őrzött műkincseit mutatja meg a közönségnek a spanyol Alba főnemesi család, amely madridi palotájának egy részét múzeumként teszi látogathatóvá

400 éves a madridi Plaza Mayor

plaza-mayor-madrid_1.jpg

Madrid főterének története az 1500-as évek közepéig nyúlik vissza. Helyén egykor egy kiszáradt tó medre volt, ahol utcai árusok kínáltaák portékáikat.

Hogyan lett Madrid egyszerű mezővárosból főváros


Madrid fővárossá válása nem egy természetes folyamat volt, hanem egy uralkodói akarat hozta létre. 1561-ben, II. Fülöp spanyol király váratlan döntése alapján az eddig jelentéktelen Villa Madrid fővárosi rangot kapott.

Új madridi illemszabály: hogyan üljünk a buszon

Kampányt indított a madridi közlekedési társaság a széttárt lábbal ülő férfiak ellen

Madrid követi Barcelona példáját, korlátozni kívánják az öreg autók használatát.

A harminc intézkedésből álló terv szerint a 2000 előtt forgalomba helyezett benzines, és a 2006-nál régebbi dízelautókat érinti a korlátozás.

Madridban 56-os emlékmű felállításáról döntöttek

A spanyol fővárosban szobrot állítanak az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékére - döntött egyhangúlag Madrid önkormányzatának közgyűlése szerdai ülésén.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol