.

Kormány ellenes tüntetés Madridban
Százezres nagyságrendű tömeg tüntetett szombaton Madridban, a kormány megszorító intézkedései ellen, sokan több száz kilométert utaztak azért, hogy részt vegyenek a megmozduláson - jelentették nyugati hírügynökségek. A megmozdulás végén egyes csoportok összecsaptak a rendőrséggel, amely gumilövedékek használatára is kényszerült.

A hatóságok mintegy ezerhétszáz rendőrt vezényeltek a helyszínre. Egyes helyeken a tüntetők barikádokat emeltek, kukákat gyújtottak fel és bankok üvegablakait törtlék be. Madrid központjában több sátrat is felvertek, hogy ott töltsék az éjszakát. Több mint százan sebesültek meg a rendőrségi fellépés során, a katasztrófavédelmi szolgálat vasárnap hajnali beszámolója szerint 67 rendőr és 34 tüntető van a sebesültek között. Huszonnégy embert őrizetbe vettek.

Imagen de la marcha de parados que concluyó con una manifestación en las calles de Madrid el pasado 21 de julio. / Zipi (Efe)  A tiltakozók hat - Spanyolország különböző régiót jelképező - oszlopban, Felvonulás a méltóságért feliratú táblákat tartva vonultak a belvárosba. Madrid legszélesebb sugárútja, a Paseo del Prado késő délutánra megtelt kormányellenes szlogeneket skandáló tüntetőkkel. Ez volt a legnagyobb tömeget megmozgató demonstráció Spanyolországban a 2012-es tüntetések óta. Sokan vidékről érkeztek, és többen gyalog tették meg az utat a fővárosig. Néhányan már egy hónappal ezelőtt útra keltek, hogy időben Madridba érjenek Andalúziából, Katalóniából vagy Asztúriából.


Ez az 50 fős csoport március 10-én indult Alicantéből.

A felvonuláson szakszervezetek, köztisztviselők és olyan civil szervezetek is részt vettek, amelyek a munkahelyük elvesztése miatt fizetésképtelenné vált, majd kilakoltatott emberek érdekeit képviselik. Egy asszony a kezében tartott egy táblát, amelyen a következő felirat volt olvasható: "A lányom azért nem lehet itt, mert emigrálásra kényszerült".
(MTI)

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol