.

Magányos ház

Igaz történet egy régi időket idéző házról, amely skanzen helyett hamarosan lebontásra kerül. Az írásban szereplő nevek nem valósak, de a történet alapja valós.

 

A világirodalom nagy rejtélye: ki írta Shakespeare műveit?

Shakespeare a világirodalom egyik legnagyobb szerzője. Rejtély, hogy egy iskolázatlan vidéki kesztyű készítő hogyan írhatott olyan remekműveket, amelyek hatalmas történelmi, orvosi és lélektani ismeretekről tesznek tanúbizonyságot.

25 éve halt meg Karády Katalin a magyar filmgyártás háború előtti híressége

Emlékezünk búgó hangjára, hűvös mosolyára, gyönyörű vonásaira és elegáns termetére. A nyomorgó kőbányai munkáscsalád gyermekét egy gyermeksegélyező alapítvány mentette meg és taníttatta külföldön.

Válaszúton

Sorsdöntő időszakban vagyunk, még ha sokan nem is tudják minek a sorsáról kell most dönteni

55' nyara

Az ötvenes évek elején, Alsóörsön nagy volt a szegénység. A faluban a földmûvelésbõl élõ paraszt családok csak tengõdtek egyik évrõl a másikra. Hiába termett a föld, a termény nagy részét elvitte a kötelezõ beszolgáltatás. A pénz kevés volt, élelmiszer üzletek sem voltak, így mindenki mindent igyekezett a ház körül megtermelni.

Tatyó történetei (1): Holnap kezdődik az iskola

Hamarosan kezdődik az iskola. Az első alkalommal iskolába induló gyerekeknél csak szülők az izgatottabbak. Ez a kis esti mese, amely az iskolakezdés előtti utolsó estéről szól, talán szép álmot hoz a gyerekek szemére.

Vízijártassági igazolvány

Fiatal koromban a víz iránti szeretetemet Balatonon éltem ki. Mindig vonzott a víz, a feszülő vitorlák látványa. Nagyon vágytam rá egyszer én is ott ülhessek a fehér vásznak alatt, uraljam a szelet, a hullámokat.  Hajóra pénzem nem volt, viszont a vizájártassági igazolvány megszerzése elérhető közelségbe került.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol