.

Tatyó történetei (1): Holnap kezdődik az iskolaISMERKEDÉS TATYÓVAL

Katinka hét éves. Nagy lány lett. Elérkezett az idõ, amikor iskolába mehet. Már egész nyáron izgatottan várta az elsõ iskolai napot. Este, mikor lefeküdt, nem jött álom a szemére. Forgolódott az ágyban. Betakarózott, kitakarózott, fejét

bedugta a párna alá, de sehogy sem tudott elaludni. A gyerekszoba ablakán beszûrõdõ fény megvilágította az asztalon gondosan összekészített tanszereket. Ott hevertek egymás mellett. Sejtelmesen dudorodott az iskolatáska, mellette szép rendben füzetek, ceruza, radír, vonalzó. Katinka csak nézte, nézte õket és arra gondolt, hogy holnaptól már õk lesznek a társai, segítõi a iskolában.
-Szia Katinka!- hallott egy hangot a sötétben.
-Szia! Ki vagy? - kérdezte csodálkozva.
 -Én vagyok a te iskolatáskád.
-Te tudsz beszélni?
-Persze, hogy tudok. Csak figyelni kell rám. Látod, eljött a nagy nap. Holnap együtt megyünk az iskolába. Kicsit nehéz leszek neked, mert bennem lesznek a füzetek, könyvek, ceruzák, a radír és az oldalsó zsebemben az uzsonnád is. De hát anya biztosan segít majd cipelni.
-Mond te táska, hogy hívnak?
-Tatyó vagyok.
-Tatyó? Vicces név.
-Én örülök neki. Képzeld, mikor majd együtt megyünk az utcán és megkérdik "Hogy hívják a táskádat?" csak rávágod: "Õ az én Tatyóm" Rövid név, de mégis mindenki tudja, hogy én vagyok. Nem szeretném ha olyan hosszú elõkelõ nevem lenne, mint például: Elsõ Osztályos Gyerekek Minõségi Iskola Táskája, vagy Háton Hordható Több Rekeszes Könnyû Iskolatáska, vagy valami hasonló. Ezért jó, hogy csak egyszerûen Tatyónak hívnak.
-Már nekem is tetszik. Aztán, ha már tudok írni, elrejthetem beléd a naplómat? Tudod az az a füzet, amibe be fogom írni legtitkosabb gondolataimat.
-Hát persze! Arra van itt ez a titkos zseb. Csak Neked mutatom meg hol van. Úgy el van rejtve, hogy néha én is alig találom meg. Más meg egyáltalán nem találhat rá. Itt minden titkodat megõrzöm.
-Akkor mi barátok leszünk?
-Igen. Én leszek a legjobb barátod az iskolában. Mindig ott leszek melletted. Számíthatsz rám. Vigyázok a belém pakolt dolgaidra. Bármikor kiveheted belõlem amire szükséged van, és én úgy adom oda, ahogy belém raktad. Én is kérek ám tõled valamit. Legyél Te is a barátom! Te is vigyázz rám! Meglátod jól megleszünk mi ketten. De most már álmos vagyok. Késõre jár, holnap meg sok teendõnk lesz.
-Tatyó?!....... Holnap is beszélgetünk?
-Háááát.........beszélhetünk. De most már alvás!
-Szép álmokat Tatyó!
-Jó éjt Katinka!

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol