.

A nagyhal megeszi a kishalat

 
A mondás különösen igaz arra a felvételre, amin egy tüskéscápa lóg ki egy kifogott homoki tigriscápa szájából.

Ez hal sincs többé

A kardorrú tok és közeli rokonai közel 200 millió éve éltek a Földön. Az akár hat méter hosszúra is megnövő hal olyan füldtörténeti  eseményt is túl élt, mint  ami a dinoszauruszok kihalását is okozta

Évekre tudja hibernálni magát az afrikai tüdőshal

Akár három-öt évig is képes táplálék nélkül alvó állapotban maradni, és csak akkor ébred fel, amikor a víz ismét rendelkezésre áll.

Élő kövületek úszkálnak az óceánokban

A dél-afrikai Sodwana-öböl mélységeinek feltérképezése közben Pieter Venter búvár olyan hallal került szembe, amit korábban még soha nem látott.

Hatalmas halat vetett partra az óceán Santa Barbarában

A partra vetett  2,1 méteres halat az University of California egy gyakornoka vette észre a Coal Oil Point nemzeti parkban.

Az élő kövület

2000 decemberében a dél-afrikai Sodwana-öböl mélységeinek feltérképezése közben Pieter Venter búvár olyan élőlénnyel került szembe 100 méterrel a víz felszíne alatt, amit korábban még soha nem látott. 

Még milyen őskövületek rejtőzködhetnek a mélyben?

Portugália partjainál bukkant fel ez az élőlény, amiről azt hitték, már réges rég kihalt. A galléros cápa ugyanis élő kövületnek számít, már a dinoszauruszok korában is létezett.

Jó tudni mit eszünk, ha tengeri halat eszünk

A tengerekben is terjed az a szennyezés, amit az emberi civilizáció áraszt magából, miáltal az ott  élő halak is szennyezetté válnak.

 

Ezt a halat eszünkbe ne jusson otthon elkészíteni

A mérgező gömbhal inkább a veszély, mint az íze miatt izgalmas, de legalább jó sokba kerül kipróbálni. Van akinek tiltják még a próbát is.

Veszélyben a Földközi-tenger néhány halfaja

A Földközi-tengerben élő cápa- és rájafajok több mint felét a kihalás veszélye fenyegeti - közölte a Természetvédelmi Világszövetség, amely a túlhalászatot nevezte meg a jelenség legfőbb okaként.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol