.

Hatalmas halat vetett partra az óceán Santa BarbarábanRejtély, hogy miért úszta át az óriási hal az Egyenlítőt.


A partra vetett mola tecta a közönséges holdhal (mola mola) rokona, és csak 2014-ben fedezték fel. Ez a halfaj karcsúbb és simább felületű, mint a holdhal, és súlya elérheti akár a 2 tonnát is - írja a BBC.

A Santa Barbarában partra vetett  2,1 méteres halat az University of California egy gyakornoka vette észre a Coal Oil Point nemzeti parkban. A nemzeti park kiposztolta a Facebook-oldalára az állatról készült fotókat, így nem csak helyi biológusuk találgathatták, hogy pontosan milyen halat vetett partra az óceán. 

A fajt felfedező tengerbiológus, Marianne Nyegaard a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy "majdnem leesett a székről", mikor meglátta az óriási halról készült fotókat. A biológus azt mondta, egy pillanatig sem kételkedett benne, hogy holdhalat lát a képen, de az számára is rejtély, hogy miért úszta át a hal az Egyenlítőt, aminek a rokonait eddig csak Chile vagy Új-Zéland partjainál látták.

A holdhalak általában az óceáni áramlatokkal együtt utaznak. Már korábban is látták őket Skócia környékén, de a hajózással foglalkozó szervezetek szerint az észlelések száma az elmúlt években megszaporodott.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china