.

Három magma kamra táplálja La Palma vulkánját

Megfigyelések alapján úgy vélik, hogy a vulkán magma kamrája töltődik.  Ez a folyamatos földrengésekből következik - mondja a geológus.

Egy hét készülődés után kitört a vulkán La Palma szigetén

Ötezer embert kellett kitelepíteni La Palma szigetén (Kanári-szigetek) a Cumbre Vieja vulkán kitörése miatt, de további kitelepítések is várhatók

Sivatagi homok a Kanári-szigeteken

Kissé megtépázta a szigteket és az ott lakókat, nyaralólat a Marokkó felől 120 km/h sebességgel érkező, Szaharai port hozó szél.

Különös időjárás: havazik a Kanári-szigeteken

Ilyet is ritkán látni, hó a Kanári-szigetek legmagasabb hegyén a Teide vulkánon

A meleg, száraz időjárás miatt tűzveszályesekké váltak az erdők Spanyolországban

Kétezer hektárnyi erdő ég a spanyolországi Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén, a lángokat már harmadik napja sikertelenül próbálják megfékezni.

Közvetlen repülőjárat előkészítése Budapest és a Kanári-szigetek között

Magyar turistákat is szeretne a Kanári-szigetek kormánya. Ennek érdekében pályázatot írt ki közvetlen repülőjárat indítására Magyarország és Fuerteventura szigete között.

Balhé a Kanári-szigeteknél

Videót tett közzé a Greenpeace környezetvédő szervezet legutóbbi, a Kanári-szigetek közelében tartott akciójukról. A felvételen az látszik, hogy az aktivisták hajóit két hadicsónak majdnem felborítja, felökleli.

Engedélyezték az olajfúrást a Kanári-szigeteknél

A spanyol Energiaügyi Minisztérium szerdán engedélyezte az olajkészlet feltárását a Kanári-szigeteknél. 10 milliárd dolláros befektetéssel három olafúró tornyot kívánnak telepíteni, a megfelelő infrastruktúrával.

Piramis a Kanári-szigeteken

Rejtély övezi a Kanári-szigeteken piramisként jegyzett kőrakások. Ezeket az alakzatokat piramisnak látni csak gazdag képzelőerővel lehet a világ nagy piramisainak ismeretében.

El Hierro

El Hierro lehet az első olyan sziget, ahol nem lesz szükség importra az elektromosság biztosításához, mivel a most üzembeálló 5 szélerőmű által elegendő elektromossághoz jut.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol