.

Sivatagi homok a Kanári-szigetekenEgy szaharai szuper homokvihar, amely olyan nagy, hogy az űrből is látható, káoszt okozott a Kanári-szigeteken tartózkodó nyaralók számára. Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, valamint az északi és a dél-tenerifei repülőterekre indított és onnan induló járatok mindaddig a földön maradtak, amíg az időjárás nem javult.
 

Sivatagi port fúj a szél a szigetek felé
 
Spanyolország nemzeti meteorológiai szolgálata szombaton jelezte, hogy 120 km/órás szél fogja sújtani a Kanári-szigeteket hétfőn. A meteorológusok nem tévedtek, a jelzett időben megárkezett a szél és vele együtt a sivatagi por. Az itéletidőben Gran Canaria, Fuerteventura és Lanzarote volt a leginkább érintett.

A Kanári-szigetek kormánya azt javasolta, hogy a krónikus légzőszervi betegségekben szenvedők ne menjenek a szabadba gyógyszeres kezelés nélkül, és azt tanácsolta az embereknek, hogy az ajtókat és ablakokat zárják be a szigetcsoporton.

Lanzarote fővárosában, Arrecife-ben a hatóságok megszüntették az összes szabadtéri tevékenységet, beleértve néhány karneváli ünnepséget.
 
Ez az időjárási esemény "Calima" néven ismert, és a Szaharából származó porral teli széllel érkezik. Ha elég erős, akkor Marokkóból vagy a Nyugat-Szaharából indul ki, hogy a Kanári-szigetek egy részét vagy egészét lefedje. Meleg szél is lehet, és ez az esemény már megemelte a hőmérsékletet Gran Canarián.
 

<iframe width="699" height="393" src="https://www.youtube.com/embed/mQa0RCqNHzs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol