.

Ki rejtőzött a vasálarc mögött?

A Vasálarcos titokzatos története a 350 év alatt mit sem vesztett „erejéből”. Az elmúlt évszázadokban több elmélet is született, hogy vajon kit rejthetett a maszk.

Richelieu bíboros felemelkedése és tevékenysége

Richelieu bíboros (1585-1642), aki a Vörös Eminenciásként ismert, egy politikai zseni volt, egyszersmind egy olyan francia államférfi, aki létrehozta Franciaország hatalmát és az abszolút monarchiát.

Titkos naplót írt egy francia kastély padlólapjaira egy 19. századi ács

A különleges naplót a Picomtal kastély új tulajdonosai találták meg, mikor felújították az épület emeleti szobáit. A ceruzás írás a padlólapok alsó felén rejtőzött

Ciszterci apátság Provence-ban

Nyaranta a sénanque-i apátság körül a levegő megtelik a virágzó levendula illatával és a szürke kőfalak között visszhangzó gregorián énekek hangjával.
 

Verdon, franciaországi utazásunk egy napja

Nizzai szállásunkon találtam leírásokat a környék látnivalóiról. Nem tudtam, hogy a Verdon folyó kanyonja Nizzától alig 80-90 km-re van. Ezt látni kell!

December 29-én született Madame de Pompadour, korának leghíresebb szeretője

Első számú szeretője, majd legjobb barátja és megbízott állami tanácsosa volt Madame de Pompadour XV. Lajos francia királynak. A nem nemesi származású, ellenben művelt és kifinomult márkinő elismert helyet kapott az udvarban.

Új korszak köszönt be Európába

Az egész Európát sokkoló párizsi terrortámadás után egyértelművé vált: vége annak a világnak, amit eddig éltünk.

A párizsi terror margójára

Egy magát államnak nevező, torz ideológiával rendelkező szélsőséges képződmény Párizsban megmutatta,  milyen világot rejt az Iszlám Állam név.

Emberi életek semmibevétele, terror és félelem


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol