.

Új korszak köszönt be EurópábaAz egész Európát sokkoló párizsi terrortámadás után egyértelművé vált: vége annak a világnak, amit eddig éltünk. Lehet, hozzá kell szoknunk a budapesti karácsonyi vásáron gépkarabéllyal sétálgató katonák látványához, ahogy Franciaországban is hozzá fognak szokni, hogy a szabadságot háttérbe szorítja a félelem és a biztonság utáni vágy.
 

Ennek az új világnak a kezdete Európában 2015. november 13. péntek.. Elkezdődött a félelem, a gyanakvás és a kiszolgáltatottság világa.

Félelem:

Ezek után az emberek félve fognak elmenni  egy foci meccsre, egy koncertre, vagy bármely sok embert vonzó rendezvényre. Még ha józan ésszel azt is modják maguknak "Semmi esélye sincs, hogy egy terrorista pont engem vegyen célba", a gondolat már akkor is megjelent fejében.

Gyanakvás:

Gyanakvással fognak nézni embertársaikra, hátha valamelyik átlagosnak kinéző férfi, vagy nő, átesett a dzsihadista agymosáson és úgy gondolja, mások élete árán növelheti Allah "dicsőségét".

Kiszolgáltatottság:

Korlátozni fogják a szabadság jogokat, totális megfigyelés alá vonják az egyéneket, bárkit bizonyíték nélkül is őrizetbe vehetnek, ha gyanúsnak találják viselkedését, lehallgatott telefonján, vagy elektronikus levelezésében találnak olyan szavakat, amik gyanúra adnak okot, esetleg rejtjelezett üzenetként értelmezhetők.
 

Amerikában azért került fel egy átlagos anyuka a terrorista gyanús szeméyek listájára, mert emailben fia bombasztikus iskolai sikereiről írt. A internet levelezést figyelő szoftver a bomba és iskola szó párosításából következtetett a terror veszélyre.

Az iker tornyok elleni terrortámadás után az USA törvényhozása terror veszélyre hivatkozva megnyírbálta a személyes szabadság jogokat. Bírói felhatalmazás nélkül bárkit korlátlan ideig fogva lehet tartani, a hadsereg állampolgárokat internálhat mindenféle vádemelés vagy tárgyalás nélkül.
Ezeket a törvényeket a félelem légkörében különösebb tiltakozások nélkül lenyomták az állampolgárok torkán.

A rendelkezések alkalmasak minden olyan másként gondolkodó kiszűrésére, aki nem támogatja a hatalmon lévőket, esetleg rendszer ellenes megmozdulásokat szervez vagy azon vesz részt.  Ha mégis létrejönne egy ilyen tömegdemonstráció, arra is felkészültek: táborokat építettek, ahol az elégedetlenkedőket átnevelik.  A FEMA táborok több millió ember befogadására alkalmasak.

A terroristák ellen hozott törvények így a nem csak a terrorista, hanem a másként gondolkodó államplgárokat is sújthatják. Elemzők szerint ezek az intézkedések az idősebb George Bush által többször említett  új világrend  felé vezetnek, ahol megszűnnek a nemzetállamok és egy világkormány uralkodik a rövid pórázon tartott állampolgárok felett.  Ennek lépései: Európai Unió, Ázsiai Unió, Afrikai Unió, a távol-keleti térséget felölelő Csendes-óceáni Unió, valamint az amerikai kontinenst magába foglaló Amerikai Unió.
Az elképzelés szerint egy idő után ez az öt unió egyesül és létrjön a világkormány ahol a tűzhöz közel ülőknek több jut, mit egy nemzetállamban.  Az már nem is kérdés, kik ülnének a tűz közelében.   


Európa még csak most indul el ezen az úton. A párizsi terror következtében várható szabadság korlátozó intézkedéseket még nem hozták meg, de a felől senkinek ne legyen kétsége, hogy a hatóságok több jogot fognak kapni az álampolgárok magánéletének megfigyeléséhez, és a nem kívánatos elemek elleni fellépéshez. A továbbiakban a mindenkori hatalmon fog múlni, a terroristák mellett kik lesznek a számukra nem kívánatos elemek.

Mindezt a terrorizmustól való félelem teszi elfogadhatóvá az emberek számára, miközben bele sem gondolnak, hogy a legkissebb gyanú esetén ők is totális megfigyelés alá kerülhetnek, amikor magánéletük nyílt könyvé válik a hatóságok előtt.

Az európai polgárokon múlik megvalósulhat e az orwelli világ
 

Az 1984 (eredeti címén Nineteen Eighty-Four) egy szatirikus politikai regény és szerelmi történet George Orwelltől. A történet egy disztópia (negatív utópia), melyben a felügyelő állam tökéletes alkalmazkodást diktál a polgárok között, hazugságokkal, félelemkeltéssel és kegyetlen büntetésekkel. Az 1949-ben kiadott mű Orwell legnépszerűbb munkája, és az „orwelli” jelzőt ezzel a művel kapcsolatban használjuk

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol