.

Milyen a csoda diéta
Milyen legyen a csoda diéta


Lehet válogatni

Hála a modern élelmiszeriparnak, társadalmunk egyre rosszabb egészségi állapotba kerül. Már olyan kevés a valóban egészséges ember, mint a fehér holló.  Népbetegséggé vált a magas vérnyomás, az elhízás, a diabétesz, hogy csak náhányat említsek, amik mind a táplálkozás és az életmód következményei.
Ezt felismerve megnőtt az igény az egészséges táplálkozás iránt. Az egészségtudatos emberek igyekeznek több mozgással és étrendjük megváltoztatásával egészségesebben élni.
A "csoda" étrend kiválasztásához zavarba ejtően sokféle diétával, fogyókúrával, táplálkozási tanáccsal lehet találkozni. Az ember nem is tudja melyiknek higgyen, melyiket válassza.

Csak néhány a bő választékból

Ezzel koránt sincs vége a számtalan fogyókúrás, és "hihetetlen" hatású étrend ajánlatoknak. Mindegyik esküszik, hogy módszerével könnyen gyorsan elérhető a kívánt fogyás, vagy az egészség helyreállítása.

Akkor most melyiknek higgyünk?

Mindegyiknek és egyiknek sem. Minden diéta fajtának vannak előnyös tuljdonságai, de általában nagyon egysíkú étrendet ajánlanak. Sokszor azt nem veszik figyelembe, hogy az emberek étkezéskor egészségük mellett az ízlelőbimbójukat is szeretnék kényeztetni.
Abban viszont minden tanácsadó egyetért, kerülni kell az adalékanyagokat, ételszínezékeket, ételízesítőket, tartósító szereket, mivel ezek nem az egészség, hanem az eladhatóság növelése miatt vannak az élelmiszerekben. Ezek a szerek az élelmiszeripar szinte minden termékében megtalálhatók, így igen kevés valóban egészséges termék marad.

Már hallom a kifogásokat: Ezeket a termékeket mind bevizsgálták, és engedélyezték, tehát nyugodtan fogyaszthatók.
Viszont jó, ha tudjuk, ezeket a szereket az élelmiszeripar csupán 30-40 éve használja alkalmazásuk hosszútávú tapasztalatai csak most kezdenek jelentkezni.  Bár nem mutatható ki közvetlen összefüggés egy-egy szer és egy-egy betegség közt a népesség egészségének csapnivaló állapota önmagáért beszél. 
Már-már úgy néz ki, az a szer ami nem közvetlenül a fogyasztás után okoz maradandó károsodást, vagy halált, az engedélyezhető.
Az élelmiszeripar legkevésbé ártalmas termékei a bio termékek, amelyek jó alapanyagokból  de nagyüzemű feldolgozással készülnek.

Marad a kérdés: Melyik diétát válasszam?

Már az ókorban is rájöttek, hogy a változatosság gyönyörködtet, és az egészség titka a mértékletesség. (Persze nem az alkoholisták azon típusa szerint, ahol a vödör a mérték.) Ma sincs ez másként. Mindenből vehetünk, ehetünk, de csak mértékkel. Használjunk ellenőrzött minőségű bio alapanyagokat és mozogjunk sokat. Ezzel tudjuk egészségünket negőrizni.

Nincs minden gondot megoldó csoda diéta.
Ételeink minősége iránti igényesség és életmódunk megválasztása az a csodaszer, ami garantálja egészségünket.


Bennünk dől el mi felé törekszünk

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol