.

Ételünk az életünk
Éltetjük, vagy mérgezzük magunkat?RMIT University, Melburne, Ausztrália (Alapítva: 1887)
 
Tanulságos tanulmányt jelentetett meg az ausztrál RMIT Egyetem, melyben Dr. Liza Oates, a kutatás vezetője azt vizsgálta, milyen mértékben jelennek meg szervezetünkben a peszticidek (növényvédőszerek) a bio élelmiszerek és nagyüzemi módon termesztett és előállított termékek fogyasztása után. A kutatás eredménye elkeserítő. Szervezetünkben jelentős mennyiségben vannak jelen a peszticidek, melyek hosszabb távon komoly egészség problémákhoz vezetnek.
 

Peszticidek, más néven növényvédőszerek olyan anyagok és annak keverékei, (vegyszerek, biológiai szubsztanciák és egyéb ágensek), melyek alkalmazásának a célja a növények, termények védelme, és a károsító élőlények távol tartása, terméketlenné tétele és elpusztítása.

Wikipedia


A Coop svéd szupermarket lánc  egy családnak felajánlotta, hogy két héten keresztül organikus élelmiszerekkel látják el őket. Az átmenetet a Svéd Környezetvédelmi Kutatóintézet követte nyomon és tanulmányozta, hogy első kézből szerezzenek valódi tapasztalatot és bizonyítékot arról, hogy az organikus étrend kedvezően hat-e vagy sem a fiatal család életére, és mennyiben változik szervezetük mérgezettsége.

A mérgezettség változása két heti bio étrend után.

Olyan vegyszer nincs, ami csak a kártevőket pusztítja de az emberi szervezetre ártalmatlan. Itt inkább arról van szó, hogy a kártevőknek sokkal kissebb dózis is halálos, mint az embereknek. Nem véletlenek a szigorú munkavédelmi előírások a permetezést végző dolgozóknál
Cynthia Curl, a Boise Állami Egyetem adjunktusa a közelmúltban közzétett egy növényvédőszer kitettségi tanulmányt az Environmental Health Perspectives című folyóiratban. Kutatásának eredményéből az derül ki, hogy azon személyek között, akik hasonló mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak, és azoknál, akik arról számoltak be, hogy többnyire biotermékekkel táplálkoztak, szignifikánsan alacsonyabb volt szervezetükben növényvédőszerek maradványa

Az fejlett ipari társadalmak lakosságának egészségi állapota csapnivaló, és az emberek nem értik miért betegszenek meg, miért olyan ingerlékenyek, mitől alakulnak ki krónikus betegségeik.
Az Egyesült Államok lakossága túlsúlyos, a gyerekek legtöbbje kövér, a felnőttek közt jelentős számban vannak  szívproblémákkal, keringési elégtelenségekkel, cukorbetegséggel küzdők. A rák szintén előkelő helyet foglal el a betegségi statisztikákban.
Nincs ez másként Európában sem. Az egészségügy nyeli a pénzt, de ennek ellenérre minden évben elszomorítóbb statisztikai adatokkal lehet találkozni.
Ha ez a tendencia folytatódik, következő generáció nem éri meg szüleik halálát.

Alapvetően minden a táplálkozásra vezethető vissza. Az élelmiszeripar nem az egészséges táplálékok előállításában, hanem a minél nagyobb nyereség elérésében érdekelt. Az élelmiszerek forgalmazását engedélyező szervek pedig minden olyan termékre megadják a forgallombahozatali engedélyt, aminek elfogyasztása nem jár azonnali megbetegedéssel.
 
Képtalálat a következőre: „rákot okozó élelmiszerek”  Képtalálat a következőre: „rákot okozó élelmiszerek”
 
Rengeteg termékről bebizonyosodott, hogy összetevői hosszabb távon, cukorbajt, elhízást, koleszterin lerakódást, érelmeszesedést, keringési rendellenességet, magas vérnyomást okoznak. Aztán ott vannak még a különböző emulgáló, színező, ízfokozó és tartósító szerek, amelyek egyenként még nem okoznak nagy problémát, de a legtöbb termékben ezek felsorolása már hosszú listát tesz ki, aminek együttes hatása már gondot okoz.
 
Szerencsére egyre több élelmiszer áruházban lehet bio részleget találni és ilyenkor eldönthetjük mi ér többet:
pénzünk, vagy az egészségünk

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol