.

Vulkánban laknak az ufók?Popocatepetl


Magyar fülnek elég furcsán hangzik ennek az 5432 méter magas jelenleg is működő mexikói vulkánnak ősi neve, Popocatepetl, ami lefordítva füstölgő hegyet jelent.  Azonban nem csak a neve furcsa, hanem azok a különös jelenségek is, amelyeket a vulkánt távolból figyelő kamerák készítettek.
A hegy közelében lakók régóta rebesgettek mindenféle különös tárgyakról, amelyek eltüntek a vulkán kürtőjében. Arról is beszéltek, időnként furcsa tárgyak repülnek ki a vulkáni füstoszlopból.
Fájl:Mexico-Popocatepetl.jpg
Ezeket a mende-mondákat a magukat a tudomány papjainak tartó tudósok mem vették komolyan, vagy a látottakat a vulkáni tevékenység kapcsán kilövelt törmeléknek tartották. Szó, mi szó, ez ügyben nem vizsgálódtak.
Viszont keresték a vulkánkitörések előrejelzésének titkait. Ennek okán automatikus megfigyelő kamerákat állítottak fel egy közeli hegycsúcson, amelyek a mexikóvárosi kutatóállomásra küldték a képeket.

Ekkor jött a meglepetés: a szóbeszéd beigazolódni látszott.  2012. október 26-án a vulkán kürtője egy közel egy kilométeresre becsült, henger alakú tárgyat nyelt el. 
Ezt nem követte sem robbanás, sem földrengés, az egész olybá tűnt, mint amikor a gyorsvonat befut az állomásra. Ezt már nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Viszont elfogadható magyarázat nem született.
 

A megmagyarázatlan esetről készült videó
<iframe width="727" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/03OULLVmnPA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Aztán ez a másik eset is igen figyelemreméltó. A jobbról nagy sebességgel közeledő fényes objektum a hegy felett "lefékez", majd egy éles bal kanyarral hezitálás nélkül beszáguld a kráterbe.
 

Az esetről készült videó
 
 
Ezzel nics vége az eseményeknek,  egyik mexikói TV adásban a vulkánról vetítettek élő háttérképet.  A Popocatepetl füstoszlopából egy fekete, pontszerű tárgy vált ki. A műsor vezetője nem láthatta, mivel háttal ült a képnek, de a nézők nézők fantáziáját igencsak megmozgatta ez a látvány.
 
A hírek szerint, az ehhez hasonló események rendszeresen előfordulnak a vulkán felett. Az emberek közt az az elképzelés terjedt el, miszerint a hegy alatt a 5-6 km mélyen UFO bázis létezik. Sokan már megszállottként figyelik a kamera képét, szemtanui  akarnak lenni egy ilyen szenzációs eseménynek.
 
A hegy azonban nevéhez méltón füstölög és továbbra is jól rejti titkát.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol