.

A világ leggyorsabb íjászaMég tavaly került fel az internetre Lars Andersen dán ijászt bemutató videó. Teljesítménye láttán az íjász társadalom megoszlott. A szkeptikusok szerint ilyen nincs, a videón látható villámgyors és pontos lövések csupán az ügyes képi vágások következménye.
A kétkedők azonban csattanós választ kaptak, amikor Byron Ferguson ijász iskolájában Andersen élő bemutatót tartott. Tim Wells a Relentless Pursuit TV show közismert alakja teljesítményét hollywoodi filmekbe illőnek tartotta. "Az ijászok között Andersen akkora tehetség mint a filmsztárok között Bruce Lee, vagy Clint Eastwood" - mondta a TV show következő adásában.
 
Az 1964-ben született Andersent mindig érdekelték a régi harcmódok, különösen az ijászat. 10 évig tanulmányozta a történelmet az 5000 éves hagyományokat támaszkodott és a nagy íjászok technikáit.
"Az íjászat 90 százalék mentális és 10 százalék fizikai képzés" - állítja Ferguson.
Akárhogy is van, az vitathatatlan tény, hogy ma már fantasztikus sebességet képes elérni (pontosan célba talál 10 nyíllal 4.9 másodperc, vagy 3 nyíllal 0.6 másodperc alatt) és hihetetlen mutatványokra képes: el tudja például kapni az ellenség nyilát a levegőben és visszalőni, vagy a levegőben ketté tudja hasítani az ellenség nyílvesszejét saját nyilával.
 
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/BEG-ly9tQGk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol