.

A "véletlen" amerikai légicsapás Szíriában, úgy tűnik, mégsem véletlen voltDamaszkusz hangfelvétellel rendelkezik arról, ahogy az ISIS az amerikai hadsereggel beszél, mielőtt légicsapást mértek a szíriai csapatokra


A szíriai hírszerzés hangfelvétellel rendelkezik a Daesh (ISIS) terroristái és az amerikai hadsereg között történt beszélgetésről, melyre azt megelőzően került sor, hogy a Washington vezette koalíció légicsapásokat mért a szír kormányzati csapatokra Dajr ez-Zaur közelében szeptember 17-én, mondta Szíria Népi Tanácsának szóvivője.
 
"A szíriai hadsereg elfogott egy beszélgetést az amerikaiak és a Daesh között a Dajr ez-Zaur közelében végrehajtott légitámadást megelőzően," - mondta Hadiya Khalaf Abbász, szóvívő.

Az állami érdekeltségő hírügynökségek is beszámoltak róla, hogy Amerikai légicsapás sújtotta a szíriai kormány csapatait Dajr ez-Zaur keleti város mellett szeptember 17-én, melynek következtében 62 szíriai katona meghalt és mintegy százan megsebesültek. A Pentagon kezdetben azt állította, hogy a légicsapás egy tévedés volt, mert eredetileg a Daesh fegyvereseit vették célba. A légicsapás után után az ISIS azonnal támadásba lendült.

A szíriai parlament vezetője iráni látogatása során azzal vádolta a koalíciós légicsapás vezetését, hogy a kormányzati csapatok elleni koalíciós támadást követően az amerikai hadsereg maga irányította a terroristákat a szíriai hadsereg ellen.

A kormányhadsereg elleni támadás próbára tette az amerikai-orosz közvetítéssel két héttel ezelőtt életbe lépett szíriai tűzszüneti megállapodást. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta múlt pénteken, hogy szükség van a Daesh terroristák és a "mérsékelt" ellenzéki erők elválasztására annak érdekében, hogy megmentsék a fegyverszünetet.

Nagy-Britannia, Ausztrália és Dánia is megerősítette, hogy a légierőik részt vettek az amerikai irányítású halálos légicsapásokban.

A politikus későbbre ígérte a részletek nyilvánosságra hozását.
 
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/NqTUViWASQk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


  sputnik / újvlágtudat

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol