.

Véget ért az egyiptomi orosz turizmusKét hete még 90 ezer orosz turista volt Egyiptomban, ma 15. Mármint nem 15 ezer, hanem összesen 15 (fő)

Gyakorlatilag befejeződött az orosz turisták hazaszállítása Egyiptomból, miután bebizonyosodott:  terrorcselekmény okozta október 31-ikén a Sínai-félszigeten egy orosz turistákkal zsúfolt Airbus A-321-es repülőgép lezuhanását.


Üres a strand Sarm es-Sejknél. 90 ezer orosz turista hagyta el az országot szinte egyik napról a másikra - 15-en maradtak. Fotó: EPA / Namir Galal

Kedd este 2500, szombat este már csak 15 orosz turista volt Egyiptomban. November 5-én még 90 ezer volt a számuk.

Vlagyimir Putyin orosz államfő november 6-án rendelte el az Egyiptomba tartó összes orosz légi járat felfüggesztését, és utasította a kormányt az összes ott tartózkodó orosz állampolgár hazahozatalára. A turisták 780 tonnányi személyes poggyászát különgépek szállították vissza Oroszországba.

Ez betett az egyiptomi gazdaságnak

Ez az akció nagyjából meg is pecsételte az ország sorsát.  Tavaly az Egyiptomba érkezett külföldi vendégek egyharmada orosz volt, ők csaknem 1,9 milliárd dollárt költöttek el. Ez az összeg az ország külföldi valutabevételének 14,5 százaléka volt. Az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium számításai szerint minden egyes orosz vendég naponta 57 dollárt költött.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol