.

Újabb kemikáliákat támogat az OEP
Az egészségügy sikere: újabb készítményeket támogat az OEP


Azonban nagy kérdés, milyen sikerről van szó. Az egészség fellé haladó út újabb szakaszának sikeres megtételéről, vagy csak a gyógyszergyárak marketing tevékenységének sikeréről.

A legújabb hír:

Február 1-jétől egy új hatóanyagú készítményt fogadott be társadalombiztosítási finanszírozásba a egészségbiztosító; a készítmény a pulmonális artériás hipertóniában (a kisvérkörben fellépő magas vérnyomás) szenvedő felnőtt betegek hosszú távú kezelésére javallott - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI megkeresésére.


Az akadémikus orvostudomány az embert a szervek összességének tekinti és ezen szervek kezelést tekinti fontosnak. Ennek következtében ebből a szemléletből hiányzik a lényeg, a teljes ember, amibe beletartoznak az érzelmek, a gondolatok, a hiedelmek. Van szívbaj, rák, vesebaj, és még ezerféle betegség, amire mind külön külön-külön állítanak elő  újabb és újabb, gyógyszernek nevezett vegyi anyagot. Ezek ismertetésére és terjesztésére a gyógyszergyárak orvoslátogatókat alkalmaznak, akik az eladott termékek és nem a gyógyult betegek után kapják fizetésüket. A gyógyszeripar mint a nevében is benne van: ipar, amely profitért dolgozik.  Amikor a profitszerzés az elsődleges, akkor a betegek automatikusan a második helyre kszorulnak.

Szomorú, de valós tény, hogy a gyógyszerekre alapozott modern orvoslás kudarcot vallott. A világ fejlett államaiban, hiába van pénz és megfelelő háttér a betegségek kezelésére, mégis egyre több a beteg. Szendi Gábor egyik bejegyzésében, statisztikai adatokra hivatkozva, még azt is kijelenti, "legjobb kezelés a nem kezelés". Csak az USA-ban évente kétszer annyian halnak meg orvosi műhibák következtében, mint autóbalesetben.

A legnagyobb problémát a belgyógyászat jelenti. Egy sebész látja mit csinál, a belgyógyász meg csak a labor eredmények alapján találgat. Persze olyan is van, hogy eltalálja a betegség kiváltó okát, de ez a ritkább eset.

Egy magyarországi tanulmány, amely orvosi körökben igen nagy visszhangot váltott ki azt állította, hogy a kórházban kezelt és a haláluk után felboncolt betegek 30 százaléka nem abban a betegségben halt meg, amellyel kezelték. Ezen betegek kórházi kezelése és a számukra felírt gyógyszerek rengeteg feleslegesen kidobott pénzébe kerültek az OEP-nak.

Érdekes módon, az évezredes tapasztalatokkal rendelkező, természetes szereken alapuló alternatív gyógyászat hatóanyagait nem találjuk meg a támogatandó gyógyszerek listáján. Senkinek nem származik belőle haszna, ha például magas várnyomás ellen galagonya teát ajánl. Így aztán ezek a gyógynövények inkább ellenjavaltak, mint javaltak.
Rengeteg fajta gyógynövény létezik. Csak gyógyteákból  is van vagy százféle.

Igazán az lesz hír, ha egyszer az OEP azt jelenti be, hogy a mezei zsurlót, vagy mondjuk az apróbojtorjánt is felvette a támogatandó gyógytermékek körébe.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol