.

Óriások pedig voltak, vannak, de vajon lesznek?
Az akadémikus "tudós" társadalom sokáig, de részben még mai is úgy vélekedik a Bibliában leírt történetek közül a legtöbb, régi mondák valós alapokat nélkülöző leírása. Azonban más források, újabban előkerülő leletek, ókori leírások, még a holt-tengeri tekercsek is bizonyítják, a bibliai történetírók igyekeztek a forrásanyagukhoz hűen leírni az előző generációk által jegyzett történeteket.
Igy volt ez az óriások országáról való megemlékezésekkel is. A bibliában több helyen hivatkoznak óriásokra.

"Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik." (1Móz 6:4.)
"A Gileád többi részét pedig, és az egész Básánt, az Óg országát odaadtam a Manassé fél törzsének, Argóbnak egész vidékét. Ezt az egész Básánt óriások földének hívták." (5Móz 3:13.)

Sámuel könyvében olvashatunk a filiszteusok és izrael népe közti harcokról, melynek legismertebb története Dávid és Góliát párharca, melyben a normál méretű Dávid legyőzi az óriás Góliátot.

Már az ókorban talált óriás csontvázak mérete is ámulatba ejtette az akkori embereket. A közékorban is előbukkantak hihetelen méretű emberi csontvázak. 1577-ben a luzerni kantonban 5 méter 97 cm magas csontváz bukkant elő egy kidőlt tölgyfa gyökere alól. Manapság is egyre több óriás csontvázat találnak. Csak náhány az új kor gazdag felhozatalából.


Aztán nem kell ám ilyen messzire viszamenni az időben. Jelen korunkban is élnek két és fél méternél magasabb emberek.


Ezek a példák azt bizonyítják, hogy a természet igen változatos formákat tud létrehozni. Nagy rejtély a tudósok számára és nem tudják mivel magyarázni ezt a hatalmas lábnyomra emlékeztető megkövesedett bemélyedést. 

Ennél csak az a rejtélyesebb, mikor négy aranyásó 1877-ben Kaliforniában, Spring Valleyben egy sziklából kiálló lábszárcsontra lett figyelmes. A csontot kibontották és megtaláltak a hozzá tartozó combcsont egy darabját is. Bevitték a közeli Euréka városába, ahol kiállították. Számos orvosszakértő megvizsgálta a maradványokat és megállapították, a csontokhoz tartozó ember minimum 3,6 méter magas volt. Viszont azzal a ténnyel nem tudtak mit kezdeni, hogy a lelet egy júra korszakban megkövesedett vörös kvarcitból került elő. Ezt a kort pedig a  dinoszauroszok uralták, legalábbis jelenlegi tudásunk szerint.
Azért ne felejtsük az Ica-kövek rejtélyét sem, ahol a dinoszauroszok emberekkel együtt vannak ábrázolva.
Az óriások mellett mini embereket is alkotott a természet. Törpék szép számmal élnek napjainkaban is. A kínai Ho Ping-ping a maga 74 centiméterével a világ legkissebb emberének büszke címét birtokolhatja.

 Növekszünk, vagy összemegyünk?

Természet hihetetlen változatosságot produkál. Attól, hogy eddig még valamivel nem találkoztunk az a dolog még létezhet. A sok, jelenlegi tudásunkhoz nem illeszkedő régészeti lelet kapcsán be kellene ismerni, saját történelmünkkel sem vagyunk tisztában.
Világunk ma is tele van rejtélyekkel. Még mindig nem tisztázott a "Big foot" Észak-Amerikában látott egyedeinek léte, a himalájai "Yeti" valósága, vagy akár a lochnessi szörny. A világ csak akkor tárja fel titkait, ha nyitottak vagyunk rá.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china