.

Ókori csoda, vagy mégis van rá magyarázat?http://adventista.hu/ujfeherto/wp-content/uploads/2012/12/map1.jpg
A zsidók egyiptomi kivonulásának rekonstruált útvonala

A Biblia, a Teremtés könyve, a Gilgames eposz alapján állítható, hogy Mózes, az Exodusz idején, az egyiptomiak elől menekülve, átvezette népét a tengeren. Az Úr utasította Mózest erre a feladatra. Mózes előbb kibúvókat keresett, nem tetszett neki a megbízás, majd a mennyben tett akaratán kívüli látogatása után mégis elvállalta. A zsidó nép vezetéséhez egy "isten" mutatta neki az utat. A hosszú és fáradtságos vándorlás során, Izrael gyermekei tényleg átkeltek a Vörös tengeren, legújabb kutatások szerínt az Aquabai-öböl északi részénél, nyugatról keleti irányba haladva. A leírások szerint megnyílt a tenger és száraz lábbal keltek át a tengerfenéken. Mikor az őket üldöző egyiptomi katonák a nyomukba léptek, a tenger összezárult és azok mind megfulladtak.

Az esemény úgy tűnik tényleg megtörtént, még azt is tudni, hogy hol, na de hogyan lehetséges?

A történelem folytán többen is vágytak erre a "dicsőségre", ezért több uralkodó is meg a akarta ismételni mózes bibliai átkelését.

Nagy Sándor
A Macedón uralkodó, aki hódításai során kereste az Élet vizét, a hallhatatlanságot, próbálkozott először az átkelés megismétlésével. Mivel hitt félisteni származásában, amit nem is titkolt a meghódított népek előtt, egyiptomi hódításai során fáraóként tisztelték az egyiptomiak, meg volt győződve, hogy elnyerheti az örök életet. Éppen ezért hódításai során mind régi nevezetes helyek irányába indult. Az Édenkertet is sokáig kereste. Hódításainak egy szakasza éppen Mózes útvonalával esett egybe. Ismerve Mózes és népének átkelését a tengeren, és bízva isteni származásában ő maga is megpróbálkozott vele. Viszont nem ismerte a jelenség magyarázatát, ezért az akkori kor szintjén próbálta megoldani a feladatot.

Az uralkodó olvasztott ólomból akart falat emeltetni az átkelésre kiszemelt hely jobb és bal oldalán, így akarta elválasztani a vizet, majd át szeretett volna kelni a két fal között, a száraz folyosón. El is kezdték a munkálatokat, még saját szobrát is megpróbálta felállíttatni, de nem járt sikerrel, a fal eldőlt sok rabszolga elpusztult. Hosszas kísérletezés után felhagyott a tenger vizének szétválasztásával.

Napóleon és a magyarázat
Napóleon hódításai során szintén igyekezett felkeresni a régi istenek nevezetes helyeit, és igyekezett megfejteni a rejtélyeket. Ő is tudta, hogy csodák nincsenek és éppen ezért, nagy létszámú és komoly felkészültségű tudós csapattal kereste fel a piramisokat, kiásta a Szfinxet a homokból, és 1799-ben megpróbált átkelni a Vörös tengeren, mint Mózes és népe.

Napóleon mérnökei megfejtették a rejtélyt.  A tengerben majdnem 200 méter széles víz alatti szirtvonulat húzódik parttól partig. Apálykor a vízszint erősen lecsökken.  Ha keleti szél fúj, akkor még tovább csökken a vízszint. Amennyiben nagyon erős a keleti szél, akkor gyakorlatilag át lehet kelni száraz lábbal, úgy hogy jobbra és balra tenger van, ugyanis a szél nyomása mintegy felgyűri, felemeli a vizet és tartja is a hatalmas víztömeget.

http://www.eva777.com/vilagvege-magazin/images/vorostenger6.jpgAz egyetlen gond, hogy a széljárás teljesen rapszodikus, és ha megszűnik az erős keleti szél, akkor gyakorlatilag egy pillanat alatt több méteres szökőárként visszajön a tenger.

Napóleon mérnökei kiszámolták a helyet és időpontot, hogy a császár követhesse Mózest az átkelésben. A széljárás hirtelen változása miatt csak pillanatokon múlott, hogy a császár oda nem veszett a hirtelen jelentkező szökőárban.

Látható, hogy Mózes átkelése valós esemény volt, -csupán- szükség volt egy nagy tudású lény segítségére, aki megmondta, hogy mikor és hol kell átkelni, tehát kellett valaki, aki ismerte a jelenséget, és ki is tudta azt számolni. A hirtelen szélirányváltozás miatt jelentkező szökőár pedig egy egész hadsereget el tud nyelni.

szabadonebredok.hu cikke alapján

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol