.

Nyers étellel sikerült megszüntetni az ekcémát 

Az ekcéma igen kellemetlen bőrbetegség.  A bőr felszínes gyulladása, hólyagok, bőrpír, duzzanatot, nedvedzést, pörkképződést, hámlást és rendszerint viszketést okoz


Ebből egy tünet is sok, pedig legtöbbször ezek a tünetek együtt jelentkeznek. A gyógyítása nem egyszerű, mert az ekcéma keletkezésésének mélyebb oka ma is rejtély a bőrgyógyászoknál.

Maya az ekcéma súlyos formájától szenvedett már csecsemőkora óta. Mindez arra késztette édesanyját, hogy a modern  orvosi kezelést válassza, mégpedig a szteroid krémeket.


Súlyosan ekcémás csecsemő

Kiegészítő tanácsként Maya gyermekorvosa azt ajánlotta a családnak, hogy a tehéntejet iktassák ki a kislány étrendjéből és térjenek rá a kecsketejre, mert a tehéntej a csecsemők 15% -ánál allergiát, allergiás tüneteket okoz, ami leggyakrabban a bőrön át nyilvánul meg. Miután ezt a változást eszközölték, Maya édesanyja észrevette, hogy mindez működött, de a pozitív hatás csak rövid ideig tartott.

Nemsokára Maya állandó megfázásokkal küszködött, amelyek a szteroid krémek mellékhatásaira vezethetők vissza. A szteroid krémek figyelemre méltó bőr áthatoló képességgel rendelkeznek és a szteroidok a véráramba jutva megölik azokat a sejteket, amelyek mentességet biztosítanának a kórokozókkal szemben. Maya édesanyja amiatt aggódott, hogy a krémek csak a problémát orvosolják, ahelyett hogy a probléma gyökerét találnák meg.

Maya 4 éves korában még rosszabb formában tért vissza ekcémája. Az édesanyja már úgy döntött, hogy nem használja a szteroid krémet és igénybe vette a természetgyógyászati ​​megközelítést. Maya étrendjéből teljesen eltávolította a tejet, glutént és a finomított cukrokat. A kislány ekcémája újra eltűnt.

Azonban Maya 7 éves korára megint rosszabbul lett, az ekcéma újra fellángolt, sőt még rosszabb volt, mint valaha. Ezúttal azonban candida gombát és parazitákat is találtak nála. A kétségbeesett édesanya ismét az étrendhez nyúlt, ezúttal a húst és a tojást, valamint a cukrot távolították el. De az erőfeszítések hiábavalónak bizonyultak, a tünetek egyre csak rosszabbodtak.

Maya étrendjét hónapokon át alakítgatva, az édesanyja látta, hogy így a lánya nem lesz képes megszabadulni a hüvelygombától. Nagyon gyorsan fogyott, amit az édesanya annak tulajdonított, hogy Maya belei nem képesek megfelelően felszívni a tápanyagokat. Ez volt az a pont, amikor azt fontolgatta, hogy Mayát ismét a gyógyszerek fogyasztására fogja.

Utolsó erőfeszítések lánya megmentése érdekében

Maya anyja mindent megpróbált amire csak gondolni tudott, de a lány állapota nem lett jobb. Pont mielőtt úgy döntött volna, hogy Mayát gyógyszerfogyasztásra fogja, talált egy közösséget az Instagrammon, akik magas szénhidráttartalmú, nyers vegán étrenddel értek el sikereket a candida kezelésében.

Bár ez “szokatlanul” hangzott Maya édesanyjának, már nem volt más lehetősége. Vagy a gyógyszerek, vagy ez. A 10 napos banánkúrát ő maga is letesztelte, mielőtt azt Mayán próbálta volna ki. A családját azonnal erre a diétára fogta, amely sok gyümölcsből, leveles zöldekből és egészséges zsírokból állt, olyanokból amik az avokádóban, diófélékben és magvakban vannak.


Maya a nyers étel étrend előtt és utána

Az elmúlt hat hónapban Maya bőre teljesen letisztult, a nyers vegán étrendnek köszönhetően és csak néhány apró száraz folt maradt a bőrén. A kislány végre nyugodt lehet, és családja is érzi ennek előnyeit.

Ma Maya és családja boldog és egészséges, a világot járja és dokumentálják a tapasztalataikat saját YouTube-csatornájukon.

A nyers étrend teljesen megváltoztatta Maya életminőségét.

Növényi alapú diéta

 


A boldog és gyógyult kislány testvéreivel.

Bár a végleges konszenzus arról, hogy egy növényi alapú étrend a legkedvezőbb minden tekintetben az emberi szervezet számára még mindig eldöntetlen, sokan kezdik már felismerni az ilyen életmód egészségügyi előnyeit.

2006-ban, 87 megjelent tanulmányban közölte a Barnard és Berkow szerzőpáros a Nutrition Reviews-ban azt, hogy a vegán vagy vegetáriánus étrend rendkívül hatásos a fogyókúrákban. Azt is megállapították, hogy a vegetáriánus népesség körében a szívbetegség, magas vérnyomás, a cukorbetegség és elhízás alacsonyabb arányban fordul elő. Ezenkívül azt is kiderítették, hogy a vegetáriánusok fogyása még csak testmozgástól sem függ és annak mértéke mégis körülbelül 0.5 kg hetente.

Egy másik tanulmány megállapította, hogy a vegetáriánus étrend tápanyagban gazdag és összhangban van bizonyos étrendi útmutatókkal, vagyis lehetne ajánlott testsúlycsökkentő diétákra a tálálékminőség romlása nélkül.

Az Adventista Egészségügyi Tanulmányok megállapították, hogy a vegetáriánusok hozzávetőleg fele magában hordozza a diabétesz kialakulásának kockázatát. 2008-ban Vang és munkatársai arról számoltak be, hogy a nem vegetáriánusoknál 74% -kal nagyobb valószínűséggel alakul ki cukorbetegség egy 17 éves időszakban, mint a vegetáriánusoknál.

Az egyetlen mód annak eldöntésére, hogy egy növényi alapú étrend megfelelőnek mutatkozik-e valaki számára az az, ha az illető kipróbálja. Egy nagyszerű módja annak, hogy csökkentsük az állati termékek fogyasztását az az, ha az állati eredetű ételeket fokozatosan hagyjuk el étrendünkből.

naturahirek

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol