.

A nyáj mi vagyunkA pásztorok sohasem a nyáj érdekében terelgetik nyájukat, hanem a belőlük nyerhető haszon miatt. A birkák meg mi vagyunk.

 

A történelemben (és napjainkban is) a tömegek mindig a hasznot hozó nyáj szerepét töltötték be, akiket különböző pásztorok terelgettek. Fáraók, királyok, hadvezérek, politikusok, mind elhitették nyájukkal, hogy ők azok akikért az alattvalóiknak még az életüket is érdemes feláldozni. És az alattvalók boldogan engedelmeskedtek, mert úgy úgy gondolták, hogy cselekedetük népük, nyájuk érdekeit szolgálja, és nem vették észre ők csak egyszerű birkák, akiket kihasználnak, rendszeresen megnyírnak és bármikor levághatnak.

Az idő múltával egyre többen jönnek rá, nics jó pásztor, nincs jó politikus, nincs jó vezető, csupán különböző színű jelmezek, amiket magukra húznak. A szép szavak, igéretek mögül előbb-utóbb kibukkan a valóság. Csak néhány kedvezményezett birkának lesz jobb, a nyáj többi részének élete nem változik.

Ezt lehet tapasztalni a világ összes országában. Ezen vezetők döntéseitől függ a jövőnk, miközben ezen vezetők nem állnak hivatásuk magaslatán, pedig ők a meghatározói, milyen irányban haladunk. A társadalmi eseményeket figyelve közeleg az idő, amikor az emberek nem a vezetőket, hanem az egész rendszert akarják kicserélni.


A pásztorok meglepetése

A természetben minden harmóniában van, minden az élővilág egyensúlyára törekszik. Ez alól csupán egyvalaki kivétel: az emberiség. Az országok az együttműködés helyett ellenségeskednek, az egyéni érdekek, (országok,politikusok, vállalatok, egyének érdekei) felülmúlják a Föld és az emberiség érdekeit. A Föld tűrőképessége nem végtelen, és most megbillent az egyensúly. Mindezt a haszonszerzésre alapozott társadalmi rendszerek váltottak ki.

Az univerzum, benne a Föld is egyensúlyra törekszik. Ha valami kibillenti egyensúlyából vagy belepusztul, vagy valamilyen katarzissal áll vissza eredeti állapotába. Napjainkban ezt a folyamatot éljük. Vagy megtaláljuk az öszhangot és az egyensúlyt egymással és a Föld élővilágával vagy továbbra is pusztítjuk magunk körül a természetet, amivel magunk alatt vágjuk a fát.

A világban uralkodó gazdasági, társadalmi rend az egyéni érdekeket és nem a Föld érdeket helyezi az első helyre.

A különböző hatalmak érdekei miatt kialakult, megoldásra váró feladatok:
Ukrajna, Krim, Szíria, Iszlám Állam, Afganisztán, India-Pakisztán, Izrael-Gáza, Líbia, Irak, és még sok kissebb helyi háború, a terrorizmus,  menekült válság, az Európai Unió válsága, a világ eladósodása és ide kell sorolni a globális felmelegedést is.


2016 a változások éve lesz.

A nyáj apránként felébred és  az egyének rájönnek helyzetükre. Csupán idő kérdése mikorra válik mindenki előtt viágossá: a jelenlegi politika zsákutca!  Változtatni kell!  A vezetők választhatják a háborút, az ellenségeskedést, a tömegek fálrevezetését, manipulálását és választhatják az egymással valmint a természettel való együttműködést.  A 24. órában vagyunk!


Az együttműködés, és az összhang hiánya a Föld pusztulásához vezet


 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol