.

Nem jut elég szállás a brit vendégeknek SpanyolországbanTavaly rekordszámú, 18 millió brit turista látogatta meg Spanyolországot, ezáltal a dél-európai ország vált a britek első számú desztinációjává. A folyamatosan növekvő keresletnek azonban egyre nehezebben tudnak eleget tenni az utazási irodák.

 

Tunézia, Törökország és Egyiptom visszaszorulásával Spanyolországban szeretne a legtöbb brit pihenni. A nagy kereslet miatt azonban az árak több mint 10%-kal emelkedhetnek, de a briteket ez sem tartja vissza, akkor is kitartanak mellette.

A problémát az jelenti, amit Peter Fankhauser, a Thomas Cook csoport vezérigazgatója a BBC-nek is megfogalmazott, hogy „Lehetetlen elhelyezni ezt a sok vendéget. Spanyolország egyébként is TOP desztinációnak számít, rengetegen keresik fel a világ összes országából. Egyszerűen nincs elég ágy a vendégeknek.”

Az utazási irodáknak nehéz dolguk van, mert sokszor az utasok által választott hotel már teltházas. A szakértők szerint a spanyol szállodások előtérbe fogják helyezni a direkt értékesítést, mert a vendégek így közvetlenül nekik fizetnek és akár a nagyobb árat is hajlandók adni az áhított szállásért.

Alexander Göransson, az Euromonitor International vezető elemzője szerint, a légitársaságok előnyben vannak a szállodásokkal szemben, hiszen át tudják helyezni kapacitásukat, arra a területre, ahogy nagy a kereslet. Szakmai források szerint nőnek majd az Ibériai-félszigetre közlekedő járatok számai.

Az elemző elmondta azt is, hogy már idén is sokkal többen utaztak Tunéziába és Törökországba, mint várták és a 2018-as nyári szezonban még több brit turistára számítanak a két országban. Ezt is alátámasztja, az a hír,  hogy a Thomas Cook brit utazásszervező két évvel a soussei terrortámadás után ismét elkezdett utakat árulni Tunéziába. 

forrás: turizmusonline

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol