.

A Nagy-korallzátonynál készült el az első víz alatti szállodaVasárnap nyílik meg az első ausztrál víz alatti hotel (vagyis inkább szállodahajó) a Nagy-korallzátonynál, írja az MTI.


A tízmillió ausztrál dollárból (körülbelül kétmilliárd forintból) létrehozott szállodát az észak-queenslandi Airlie Beachtől 40 tengeri mérföldre horgonyozták le a Nagy-korallzátonynál. Két szobája van, amelyek a vízszint alatt helyezkednek el. A szobák fala, padlójának és mennyezetének egy része is üvegből készült, így a vendégek zavartalanul élvezhetik a világ egyik leglátványosabb tengeri környezetét.

Fotó: Cruise Whitsundays

Az akváriumszerű hotelt 14 hónap alatt építették fel. A munka során nagyon ügyeltek rá, hogy semmilyen módon ne károsítsák a tengeri ökoszisztémát - mondta Luke Walker, a Journey Beyond utazásszervező cég vezetője. Szerinte ezzel olyan szolgáltatást nyújtanak, amely lehetővé teszi, hogy a világörökség részét képző Nagy-korallzátony természeti csodáit a környezet károsítása nélkül nézhessék meg a turisták.

A szállodahajót a korallzátony egy olyan szakaszán helyezték el, amelyben 2017-ben súlyos pusztítást végzett a Debbie hurrikán. Ezen a szakaszon hajtották végre a világ első nagyszabású koralltranszplantációját, amelynek keretében egy hét alatt négyezer kiemelt, egészséges korallal pótolták az elpusztult részt.

A hivatalosan december 1-jén megnyíló szállodában egy tengerbiológus és egy tapasztalt idegenvezető is szolgálatot teljesít majd, akik a vendégek segítségére lesznek a Nagy-korallzátony megismerésében. 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol