.

Mit tesz egészségünkkel a méz



A méz igazi vitaminbomba és nemcsak megfázásra jó!

 
A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. A mézzel (illetve egyéb méhészeti termékekkel) való gyógyításnak külön neve is van: ez az apiterápia.
Azonban azt is tudni kell, hogy gyógyhatása csak a jól kezelt méznek van, amely természetes eredetű, nem melegített, nem manipulált.

Néhány kevesek által ismert hatás:
 
Tisztább lesz tőle a bőröd

A méz kiváló antioxidáns, ami azt jelenti, hogy rendszeres fogyasztása megtisztítja a szervezetet a különböző méreganyagoktól.

Segíti az alvást

A mézben található cukor megnöveli az inzulin szintjét a vérben, ami szerotonint szabadít fel. Ez pedig tovább alakul melatoninná, ami a minőségi alvást elősegítő hormon.

Igazi vitaminbomba

A vitaminok közül jócskán található benne C- és B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-vitamin, nikotinamid, folsav.

Segíti a sebgyógyulást

A méz még a nyílt és égési sebekre, fekélyekre téve is alkalmazható, fájdalomcsillapító, viszketést csökkentő hatású, a sebgyógyulást jobban segíti, mint az antibiotikumos kenőcsök.

Csökkenti a magas vérnyomást

Egy pohár langyos vízben elkevert egy evőkanál méz, egy evőkanál almaecet perceken belül normalizálhatja a vérnyomást. A kettő keveréke gazdag káliumban, ami szabályozza a nátrium szintjét a vérben és normalizálja a vérnyomást. Magnéziumot tartalmaznak, ami csökkenti a nyomást a vérfalon.
 

Méznek nevezzük a méhek által növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből, illetve növényi nedveket szívó rovarok által élő növényi részek kiválasztott anyagából gyűjtött természetes édes anyagot, amelyet a méhek begyűjtenek, saját anyagaik hozzáadásával átalakítanak, raktároznak, dehidratálnak és lépekben érlelnek

Wikipédia       


 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol