.

Mit tesz egészségünkkel a mézA méz igazi vitaminbomba és nemcsak megfázásra jó!

 
A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegének gyűjtötte az ősember, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. A mézzel (illetve egyéb méhészeti termékekkel) való gyógyításnak külön neve is van: ez az apiterápia.
Azonban azt is tudni kell, hogy gyógyhatása csak a jól kezelt méznek van, amely természetes eredetű, nem melegített, nem manipulált.

Néhány kevesek által ismert hatás:
 
Tisztább lesz tőle a bőröd

A méz kiváló antioxidáns, ami azt jelenti, hogy rendszeres fogyasztása megtisztítja a szervezetet a különböző méreganyagoktól.

Segíti az alvást

A mézben található cukor megnöveli az inzulin szintjét a vérben, ami szerotonint szabadít fel. Ez pedig tovább alakul melatoninná, ami a minőségi alvást elősegítő hormon.

Igazi vitaminbomba

A vitaminok közül jócskán található benne C- és B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-vitamin, nikotinamid, folsav.

Segíti a sebgyógyulást

A méz még a nyílt és égési sebekre, fekélyekre téve is alkalmazható, fájdalomcsillapító, viszketést csökkentő hatású, a sebgyógyulást jobban segíti, mint az antibiotikumos kenőcsök.

Csökkenti a magas vérnyomást

Egy pohár langyos vízben elkevert egy evőkanál méz, egy evőkanál almaecet perceken belül normalizálhatja a vérnyomást. A kettő keveréke gazdag káliumban, ami szabályozza a nátrium szintjét a vérben és normalizálja a vérnyomást. Magnéziumot tartalmaznak, ami csökkenti a nyomást a vérfalon.
 

Méznek nevezzük a méhek által növényi nektárból vagy élő növényi nedvekből, illetve növényi nedveket szívó rovarok által élő növényi részek kiválasztott anyagából gyűjtött természetes édes anyagot, amelyet a méhek begyűjtenek, saját anyagaik hozzáadásával átalakítanak, raktároznak, dehidratálnak és lépekben érlelnek

Wikipédia       


 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china