.

Miért fontos a magnéziumAz alacsony magnéziumszint akár még depressziót is okozhat, ezért a szervezetünkbe való rendszeres bejuttatása legalább olyan fontos, mint a C-vitamin esetében.  

Idén a Quattroceutical Kft. készített online felmérést 1021 ember megkérdezésével a magnézium szedési szokásainkról, mert ez az ásványi anyag az, amit legalább olyan fontos folyamatosan bejuttatni a szervezetünkbe, mint a C-vitamint. A kutatásból kiderült, hogy az emberek szerint magnézium legfőképpen az izomgörcsök megelőzésére szolgál, viszont Molnár Nikoletta, az MTA korábbi tudományos munkatársa, a Percformance Lab vezető kutatója szerint a magnézium az a hatóanyag, amiből sok más ok miatt mindenkinek jól jön a pótlás. Többek közt az alacsony magnéziumszint depressziót is okozhat.

A szakember elmondja, hogy az agyunk a magnézium 70 százalékát elhasználja. Mivel az agyunk folyamatosan működik, szüksége van állandó utánpótlásra. Azért a fogyasztásával sem szabad elmenni a falig.  Maximum napi 375 mg az ajánlott bevitel ebből az ásványi anyagból.

„Különböző magnéziumformák léteznek. Szervetlen magnézium például a magnézium-oxid, amely csekély mértékben hasznosul a szervezetben, ezért nem a legjobb választás. A szerves magnéziumsók közül a magnézium-laktát laktózt tartalmaz, ezért a tejre, laktózra érzékenyeknek nem ajánlott. A magnézium-biszglicinát viszont képes segíteni a relaxált állapot elérését. Nyugtató hatású, megnövelheti a mélyalvási ciklus hosszát.” – mondta Molnár Nikoletta.


Válogathatunk közülük

Hozzátette, hogy a magnézium esszenciális ásványi anyag. Rengeteg enzimreakcióhoz szükséges, gyakorlatilag a teljes szervezet működéséhez kell. Éppen ezért sokkal inkább a magnéziumot kellene pótolnunk rendszeresen, mint a C-vitamint. Különösen a dohányosoknál, illetve az alkoholt fogyasztóknál ürül ki gyorsan a szervezetből. Nekik különösen oda kellene figyelniük a magnéziumpótlásra. A hiánya ugyanis okozhat memóriaproblémákat, depressziót, izomgörcsöt, koncentrációcsökkenést, vércukorszint- ingadozást is.

Forrás: Pénzcentrum .hu

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol