.

Lesújtó eredmények a Kemoterápia alkalmazásánálA beteg ember bízik orvosában, az orvos bízik tanulmányaiban, a tananyagok összeállítói bíznak a kutatók, elfogulatlanságában és a gyógyszergyárak termékeiben.

Valami azonban mégis sántít ebben a vak bizalomban, mert a társadalom egyre betegebb. Valahol visszaélnek az emberek jóhiszeműségével. Megreccsent az egészségügybe vetett bizalom.

Az orvostudományban egyre több témánál derül ki, bizony sok igazságként belénk vert dogmát ma már másként itélnek meg, és a gyógyszerként ajánlott termékek jelentős része nem gyógyit hanem inkább árt. Átmeneti időkben élünk, ahol a megkövült elméletekhez ragaszkodók nem engednek teret az új kutatások eredményeinek ismertetésére.

Csak néhány példa az utóbbi évek változásaiból.  A táplálkozástudomány meghasonlott. Vannak elvek amelyek szerint az eddig ajánlott szénhidrát alapú élelmiszerpiramis mintát ki kel dobni és a hús, zöldség, 


alapú étrendet kell előtérbe helyezni. Ezen a diatetikusok sokat vitatkoznak, de egy dologban megegyeznek: a most a méregdrágán árult hiper-szuper bio-naturál zöldségeket, tojásokat, húsokat, sajtokat, kenyereket  régen egyszerűen ételnek hívták, amit az évszázadok során kialakult szokások szerint mindenki egészségének veszélyeztetése nélkül ehetett.

Még a zsírral készült marhapörkölt is egészségesen tápanyagdús volt
 
A védőoltásokról is rengeteg a vita, tanulmányok, grafikonok hosszú sora elemzi az oltott és nem oltott gyermekek megbetegedési hajlamát. Az orvosok véleménye is aszerint alakul, kinek a tanulmányait olvassák; a befolyásos gyógyszergyári hivatalos tájékoztatást, vagy a független kutatások eredményeit. Mindegyiket kutatóorvosok írják, és sokszor az eredmények köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Mostanában került előtérbe a vita a kemoterápiáról.  A legtöbb rák gyógyítással foglalkozó állami intézményben egyedüli gyógymódként a kemoterápiát alkalmazzák. Jelenleg ezt a kezelést finanszírozza az egészségbiztosító, pedig az orvosok jelentős része saját magán nem alkalmazná.

Egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak.  A vizsgálatok alatt rábukkantak egy sokkal fontosabb felfedezésre. Felfedezték, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezeléssel szemben.

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva jelentős DNS károsodást figyeltek meg a prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.” - foglalta össze kutatásuk eredmányét Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa.

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

És itt roggyan meg a bizalom a gyógyszeriparban. Termékeik messze nem hozzák az elvárt hatásokat, eredménytelenségüket a társadalom romló egészségi állapota bizonyítja.
A gyógyszergyár nevében benne van a gyár, ami azt jelenti , hogy gyártmányát valakiknek megfelelő profitért el kívánja adni. Itt már messze nincs szó emberbaráti tevékenységről, ez már kőkemény üzlet, méghozzá milliárdos üzlet. Az üzletben pedig a profit a cél. Ilyen nagyságrendnél már nem számít az emberélet, ennél sokkal kisebb összegekért is öltek embereket. A fontos, hogy a köztudatba és a megfelelő szakmai szervezetekbe (tényleges hatásuktól függetlenül) elültessék termékeikbe vetett hitet, felkerüljenek az alkalmazható gyógyszerek listájára, miáltal azok elfogadottá válnak a praktizáló orvosok  mindennapi gyakorlatában.

A cikk  a tudasfaja.com -ban leirt adatok részbeni felhasználásával készült

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol