.

Hogyan kerültek keréknyomok az 5,3 millió éves kőzetbe
A nagy felfedezések sokszor a véletlennek köszönhetők.


Arkhimedes, görög természettudós, miközben belecsobbant egy dézsa vízbe, rájött, hogy a kicsorgó víz megegyezik saját súlyával. Kolombusz, Indiába indult, de ütközben belebotlott Amerikába. A penicilin hatására is véletlenül jött rá skót Alexander Fleming 1928-ban.
 
Ezekben a felfedezésekben az a közös, hogy az új ismeretek megváltoztatták a tudomány addigi ismereteit.


Hasonló horderejű régészeti felfedezést tettek orosz kutatók 2014 májusában Törökországban. Ez a felfedezés átírja a Földön élt civilizációk történetét. A korábbi értelmes élet nyomait nem néhány tízezer évvel, hanem néhány millió évvel korábbra datálja. 

Történt, hogy a nehezen megközelíthető anatóliai fennsíkon a kutatók föld alatti megalitikus építményeket vizsgáltak, és azon tanakodtak azokat mikor és kik alkották.  A környék bejárása közben tűntek fel azok a párhuzamos keréknyomok, melyek egy sárban haladó jármű nyomainak látszódtak.  Közelebb érve kiderült a nyomok, nem sárban hanem a kőzetben vannak.
Mintha mostanában keletkeztek volna

Ezután jött a meglepetés: a keréknyomokat tartalmazó kőzet kora 5,3 millió év.

Egyenlőre itt tartunk. Elképzelés sincs arról milyen civilizáció járművei hozták létre ezeket 15-30 cm széles, 150-160 cm nyomtávú keréknyomokat, amelyek a sziklás fennsíkon láthatók. A kutatók szerint egyértelmű, hogy ez a terület régen vizenyős sáros talaj volt, ami az évmilliók alatt megkövesedett és megemelkedett. A szél és az eső az utóbbi századokban, vagy évezredben lemosta a nyomokról a földet, így láthatóvá váltak.
 
5,3 millió éves jármű nyomok - Kitérdekel?
A megkövült nyomok jó állapotban őrződtek meg

A kutatók feltételezése szerint ezen a sáros munkaterületen dolgozó teherhordó járművek megkövült nyomai kerültek évmilliók múlva a felszínre. Néhány helyen még a felépítmény szélességét is meg lehet mérni a két oldali sárdomban hagyott bemélyedésekből. A nyomok alapján a kerekek átmérőjét egy méteresre becsülik Ez a méret lehetett alkalmas a sáros talajon való közlekedésre.

A keréknyomokról itt még több kép is megtekinthető

A képek láttán automatikusan felrémlenek a máltai sinek képei. Ezekről sem tud semmi konkrétat mondani a tudomány viszont találgatásokból nincs hiány. Ezek keletkezését jóval későbbre becsülik, de sem céljára sem létrejöttére nincs magyarázat.
A leghosszabb máltai nyom 18 kilométren keresztül követhető

A szaporodó leletek teljesen más földtörténetről adnak tanúbizonyságot, mint ahogy azt a tudomány mai állása hirdeti. Egyre jobban valószínűsíthető, hogy a Föld története során több civilizáció is virágzott.

Néhány ezt bizonyító lelet:
Icai kövek
2,8 millió éves fémgolyók
Sugárzó csontvázak Indiában
  

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china