.

Hatástalan, állítja fejlesztője a human papillomavírus (HPV) elleni védőoltásról
A Gardasil védőoltás bevezetése.

A fiatal lányok és nők körében elterjedt a félelem a humán papillomavírus (HPV) által okozott méhnyak ráktól.
A vírus terjedését és ártalmas hatásait különböző orvosi konfernciákon jól felépített előadások ismertették. Az  orvosi szakirodalomban elhelyezett ismeretterjesztő cikkek csak tovább fokozták a félelmet a méhnyakrák lehetőségétől.  A média is ráharapott a témára és ismertetett néhány súlyos esetet, mely az orvosi szaklapokban jelent meg.  A félelem beült még a tizenéves korosztályba is, de leginkább szüleikbe, akik meg akarták védeni magukat és lányaikat ettől a szörnyű kórtól.

Hol legnagyobb a szükség, ott legközelebb a segítség - tartja a népi bölcsesség. És íme, a kellő lélektani pillanatban a Merck & co. multinacionális gyógyszergyár bejelentette, az általuk kifejlesztett Gardasil védőoltás elhárítja a méhnyakrák veszélyét.

Bár a méhnyakrák az összes rákos elhalálozások kevesebb mint 1%-áért felelős, az Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal (FDA, US Food and Drug Administration) gyorsított eljárás keretében engedélyezte a Gardasilt, a Merck cég humán papilloma vírus elleni vakcináját.

 

A legtöbb ember nem látja tisztán, hogy a humán papilloma vírus szexuális úton terjedő betegség, nem pedig egy vírus, melyet akár kézfogással is elkaphatunk. Jól ismert viszont, hogy a szexuálisan aktív férfiak és nők legalább 50%-a élete során valamikor elkapja a HPV fertőzést – és az esetek 90%-ában a vírus két éven belül magától eltűnik, anélkül, hogy rákhoz vezetne.


Teltek az évek, és egyre több ember részesült védőoltásban. A szer hatásának utóvizsgálatakor csupán két  probléma merült fel.
Az egyik: az oltásnak nincs hatása a human papilloma vírusra.
A másik: az oltást követően növekvő számban tapasztaltak súlyos mellékhatásokat.

Három hónap alatt 49 váratlan halálesetet regisztráltak a Gardasil oltást után az USA-ban. Ennek ellenére nem hívták vissza a Gardasilt, sőt a fővárosban, Washingtonban, Marylandben, Virginiában és számos másik államban kötelező a hatodik évfolyamos lányok számára. A Merck tagadja, hogy a haláleseteknek bármi közük volna a vakcinához.
 

A Merck 1200-nál kevesebb, 16 éven aluli lányon tesztelte a Gardasilt, mielőtt a gyorsított eljárású licenc eljárás keretében piacra dobta volna. A legtöbb komoly mellékhatást, beleértve a halálozásokat is, a Merck kutatói és az amerikai egészségügyi hatóságok "véletlennek" titulálták.
2010. március óta több mint 17 600 a Gardasilhoz kapcsolható káros reakciót regisztráltak, többek között 59 halálesetet is, 18 esetben 17 éven aluli lányok voltak az áldozatok.


Ennyi botrány után a dr. Bernard Dalbergue a Principe de Santes francia magazinnak adott nyilatkozatában beismerte, hogy volt cége által piacra dobott vakcína nem ér semmit,  mellékhatásai pedig igen veszélyesek.
A Gardasilról kifejtett véleménye szerint "ez minden idők legnagyobb egészségügyi átverése, ... életveszélyes és végleges kárt tud okozni a központi idegrendszerben".
Ezért nem értett egyet forgalomba hozatalával.
A cég vezetése nem vette figyelembe érveit, mivel már elég sok pénzt beleöltek a nagy haszonnal kecsegtető forgalmazás előkészítésébe.
File:Katie Couric VF 2012 Shankbone 2.JPGdr. Dalbergue sokat kockáztatott, hiszen egy ilyen beismerés félbe törheti az ő és volt munkatársai karierrjét.

Nyilatkozatát azért is adta francia újságnak, mert előtte lebegett Katie Couric, amerikai TV csatornának dolgozó televíziós újságíró, oknyomozó riporter példája aki műsorában tárta fel a gyógyszeripar néhány disznóságát,  de néhány határozott  fellépésű úriember látogatása után, távedését belátva, nyílvánosan kért bocsánatot.Források:
http://nebancs.hu/hpv-mehnyakrak/igazsag-a-gardasilrol.html
http://antalvali.com/hirek/a-gardasil-oltas-atveres-aminek-eddig-mar-tobb-millio-fiatal-bedolt.html

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol