.

Ha Törökország katonailag beavatkozik Szíriában atomot kap a nyakába OroszországtólEurópa a migráns kérdést sem tudja kezelni, így nem csoda, ha az éppen kalakuló és sokkal súlyosabb következményekkel járó szíriai helyzethez még egy szava sincs.
Putyin taktikai atomfegyverrel fenyegeti Törökországot arra az esetre, ha inváziót hajtanának végre Szíriában

 

Moszkva figyelmeztette Ankarát, hogy hevesen ellen fognak állni egy szíriai inváziónak.

Robert Parry díjnyertes Irán-Kontra újságírónak azt mondta egy Putyin közeli forrás, hogy Oroszország megfenyegette Törökországot, hogy taktikai nukleáris fegyvereket fognak használni, ha egy egyesített inváziót indítanak Szaúd-Arábiával együtt Szíriában.
 

Az „Iskander” komplexumok felszerelhetőek hagyományos és nukleáris rakéta fejjel és képesek 500 km-re lévő célok elleni precíziós csapásra.

Szíriában az orosz repülőgépek biztonságát az Sz-400 légvédelmi rakétarendszer látja el amely már 400 kilométerről észleli az ellenséges repülőt.  A napvilágra került további információk szerint a fegyverrendszer hatékonyan alkalmazható a lopakodó (un. stealth) technológiával készült légi járművek, valamint az oltalmazott objektumtól akár több száz kilométerre repülő légi előrejelző/felderítő és vezetési pont repülőgépek (pl. AWACS) megsemmisítésére is.

<iframe title="indavideo video player" scrolling="no" class="indavideo-player"  id="player-ef0f11401a" type="text/html" width="640" height="360" src="http://embed.indavideo.hu/player/video/ef0f11401a/" frameborder="0"></iframe>
 

A Consortium News-ban megjelentt írásában Parry arra figyelmeztet, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei egy eszkalálódó konfliktust kockáztatnak Szíriában a lázadók megmentése miatt, akik a vereség szélére sodródtak, ami a "3. Világháború szikrája lehet". (1)

"Ha Törökország (több százezer katonát összevonva a szíriai határ közelében) és Szaúd-Arábia (kifinomult légierő) beváltják fenyegetésüket és katonaliag beavatkoznak, hogy megmentsék lázadó ügyfeleiket - akik között megtalálható az al-Kaidás al-Nuszra Front -, egy erős orosz támogatású szíriai kormányzati erő offenzívától, akkor Oroszországnak el kell döntenie, hogy mit tegyen a több mint 20.000 fős katonai személyzetének megvédése érdekében Szírián belül," - írja Parry.

"Egy Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közeli forrás azt mondta, hogy az oroszok már figyelmeztették Recep Tayyip Erdogant, hogy Moszkva kész taktikai nukleáris fegyvereket használni ha szükséges, hogy megmentse csapatait egy török-szaúdi támadással szemben. Mivel Törökország a NATO tagja, minden ilyen konfliktus gyorsan egy teljes körű nukleáris konfrontációvá eszkalálódhat."

Putyin figyelmeztet

Parry háttere azt sugallja, hogy az információt komolyan kell venni. Ő fedte fel az Irán-Kontra botrányt az Associated Pressnek és a Newsweeknek, majd később George Polk díjat kapott a hírszerzés terén végzett munkájáért.

Parry szerint bár Obama elnök "igyekezett megnyugtatni Erdogant és világossá tette, hogy az Amerikai Egyesült Államok nem fog csatlakozni az invázióhoz", ennek ellenére vonakodott "határozottan megtiltani egy ilyen beavatkozást."

Moszkva állítólagos fenyegetésére, hogy nukleáris fegyverekkel elriasszanak egy esetleges török inváziót, az orosz miniszterelnök Dmitrij Medvegyev megjegyzését követően került sor, amelyben egy új világháború veszélyére figyelmeztetett, ha az Egyesült Államok és szövetségesei szárazföldi csapatokat küldenek Szíriába. (2)

Törökország és Szaúd-Arábia egyaránt jelezték, hogy szárazföldi beavatkozást fontolgatnak Szíriában annak érdekében, hogy támogassák a menekülteket, és az úgynevezett "mérsékelt lázadókat" az Aszad rendszerrel szembeni küzdelemben.


Szaudi katonák gyakorlatoznak

A múlt héten török tisztviselők egy Szírián belül kialakítandó "biztonsági övezet" létrehozását sürgették, hogy lehetővé tegyék az Oroszország előrenyomulása előli menekülést, bár az Egyesült Államok azt állította, hogy egy ilyen folyosót nem lehet létrehozni egy repüléstilalmi zóna felállítása nélkül. (3)

Szaúd-Arábia jelenleg a legnagyobb háborús gyakorlatot hajtja végre a régióban, amekkorára már negyed százada nem volt példa. Az "Északi Mennydörgés" 150.000 katonát foglal magában 20 országból (más források szerint 350 000 katona 25 országból), és egyesek szerint egy esetleges szíriai invázió előfutárának tekinthető. (4)

A hónap elején a szaúdi külügyminiszter Adel al-Jubeir azt mondta a CNN-nek, hogy Bassár el-Aszad elnököt "erőszakkal" kell eltávolítani, ha a politikai folyamat nem jár sikerrel. (5)

A hivatalos tagadás ellenére, hogy az arab ország nukleáris fegyverekkel rendelkezik, egy szaúdi politikai elemző azt mondta az RT Arab hálózatának a múlt héten, hogy a szaúdiak valóban szereztek bombát, és hamarosan teszteket fognak végezni.

Forrás: újvilágtudat

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol