.

Fa Nándor a nyolcadikFa Nándor a céltól 2350 tengeri mérföldre, továbbra is a nyolcadik helyen vitorlázik a Vendée Globe szóló földkerülő versenyen, melyen hatan már célba értek.

 

A verseny honlapja szerint a Spirit of Hungary jó szélben, nagy tempóban halad. Fa az elmúlt 24 órában 330 mérföldet tett meg, ezzel – az előtte hajózó Louis Burtonhoz hasonlóan – a még versenyben lévők közül a leggyorsabb volt.

Burtonnek kevesebb mint 1000 mérföldje van a Les Sables d'Olonne-i célig, és várhatóan szerdán befuthat, Fa Nándor – aki az elméleti versenytáv 90 százalékát teljesítette már –tőle közel 1400 mérfölddel van elmaradva.

Fa Nándor a harmadik Vendée Globe-ján versenyez, a feladat egyedül egy 60 lábas (18 méteres) hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a Földet. Az 1992/93-as menet során a legjobb nem franciaként ötödik helyen ért célba 128 nap után.
Az idei versenyen Armel Le Cléac'h rekordidővel nyert: az új csúcs 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc. A mezőnyt eredetileg 29 hajó alkotta, 11 azonban már feladta a viadalt. Hatan célba értek, és még 12-en hajóznak, már valamennyien az Atlanti-óceánon.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol