.

Ez nem ufo, hanem optikai csalódás, magyarázzák2007-ben, Törökországban a Márvány-tenger felett rendszeresen feltűnt egy különös repülő tárgy. Yalcin Yalman éjjeliőr fejébe vette hogy megörökíti ezt a repülő szerkezetet.

 

A szerkezetről 2009-ben készült kép

Az azonosítatlan tárgyat hosszú időn keresztül figyelték, ami három éven keresztül (2007-8-9) éjszakánként  rendszeresen feltűnt a Márvány-tenger felett.
 

A képek nagyitásakor viszonylag jól láthatóvá váltak a pilótafülkében lévő ufonauták. Yalcin elmondása szerint több órányi anyag készült, és ezeknek csak egy részét tette közzé, azokat, amiken legjobban látszik az égen röpködő idegen tárgy, és annak pilótái.

A képeken az ismeretlen repülő szerkezetet vezető alakok is kivehetők, melyeken az erős nagyitásban, ha nem is élesen, de mégis felismerhetőek az ufo hívők körében közismert szürkék arcvonásai.
 
Yalcin a repülő szerkezetről így nyilatkozott:

"Nem tudom, mik lehettek. Többször is filmeztük, de teljesen ismeretlenek voltak a számunkra. Nagyon izgatott lettem, amikor megláttam, és azt szeretném, hogy a világ tudja, az UFO-k léteznek." - állította Yalcin egy későbbi megkeresés alkalmával.

 
A képeket a fősodratú média nem mutatta be, de minden valamirevaló bulvárlap bő terjedelemben foglalkozott a témával. A képeken látható ufóról és az ufonauták valódiságáról a hivatalos tudomény képviselői nem nyilatkoztak. Ezek hivatalosan elismert valódísága mindenki számára bizonyíthatná az idegenek létezését, és azt is, hogy megfigyelés alatt tarják az emberiséget, tehát ezzel a téméval óvatosan bánnak.
 
MInt minden ilyen esetben, most is azonnal beindult a szkeptikusok ellenkampánya

Mivel a fotók valódinak bizonyultak, tartalmukat vonták kétségbe. Állításuk szerint Nem ufó, hanem a Márvány-tengeren közlekedő üdülőhajó parancsnoki hídja látható a képeken, ami kellő távolságból fényképezve éjjel a holdfényben akár repülő csészealjnak is nézhető. Az ufonauták pedig nem mások, mint optikai csalódás, vagy a gép lencséjének fénytörése.Erről a helyről készültek a képek.

A szkeptikusok úgy gondolják, hogy valójában ebben a távolságban haladó hajót fényképezték.


Véleményüket a Márvény-tengeren redszeresen közlekedő üdülőhajó formájával kiívánják bizonyítani.
 

Tíz év telt el az első felvételek után, de még ma sincs eldöntve melyik verzió a valós.

 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol