.

Ez nem lesz vezető hír az amerikai médiábanLebombázta az Iszlám Állam egyik vegyifegyver-raktárát az amerikaiak vezette koalíció - közölte a szír hadsereg. Emiatt több százan meghaltak, mert vegyi anyagok kerültek a levegőbe.


Az USA újabb légicsapást mért az Iszlám Állam egyik vegyianyag raktárára, több száz ember meghalt, köztük civilek is. Az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetekhez tartozók rendelkeznek vegyi fegyverekkel, ezt leginkább a szerda éjszakai légitámadásban felszabaduló gáz és ezáltal több száz ember halála bizonyítja - tájékoztat a szír hadseregre hivatkozva az MTI.

Múlt héten az amerikai csapatok a Földközi-tengerről Tomahawk rakétákat lőttek ki egy szír légibázisra, megtorlásként azért, mert Washington szerint a szír hadsereg vegyifegyverrel támadt civilekre. Oroszország viszont azt állítja, hogy a támadást a felkelők követték el és független nemzetközi vizsgálatot kovetel.

Dúl a tájékoztatási háború Oroszország és az USA között

Az amerikai média rendkívúl sikeresnek ítélte a szíriai légibázis elleni rakétatámadást. Állításuk szerint az 59 Tomahawk rakéta a szír légierő 20 százalékét és repülőtér működését biztosító infrastruktúrát semmísítette meg.

Igon Konasenkov az orosz védelmi minisztérium szóvivője viszont azt közölte, hogy "Csak 23 talált célba az amerikai hadihajókról a szíriai Homsz tartománybeli Idlíb katonai reptérre kilőtt 59 Tomahawk típusú manőverező rakéta közül"
Konasenkov szerint nem ismert, hogy a többi “szárnyas rakéta” hová csapódott be. A tábornok az orosz adatmegfigyelő rendszer adataira hivatkozott.

Az ellenérdekelt felek mindég másként tájékoztatnak az ilyen eseményekről. Erre jó példa a 2015 októberében végrehajtott orosz támadás, amikor az orosz hadiflotta a Kaszpi-tengerről lőtt ki 26 manőverező robotrepülőgépet szíriai militánsok objektumaira. A Pentagon azt állította, hogy négy orosz szárnyas rakéta Iránban zuhant le, de  Moszkva szerint valamennyi Szíriára kilőtt szárnyas rakéta elérte célját.

A világ eseményei iránt érdeklődő emberek legtöbbször csak egy hírforrásból tájékozódnak, ezért véleményük általában megegyezik a hírt közreadó hírforrás általt sugalt gondolatokkal. 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol