.

Dea MatronaAz internet zenei kínálatának böngészése közben akadt meg a szemem ezen a  fiatal  lányokból álló három tagú zenekaron. Női zenészeket többet is lehet találni, de akik így nyomják a 60-as 70-es évek kemény rock, számait,  ritkaság számba megy.

 
<iframe width="727" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/mYPfmOhua3o" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A kis csoportnak érdekes története van. A két gitáros Mollie McGinn, Orlaith Forsythe a középiskolában ismerte meg egymást, azóta elválaszthatatlan barátok. Elválaszthatatlan barátságuk alapja a zene szeretete, a közös zenélés öröme. Az általuk alkotott duóra már 2014-15-ben is felfigyeltek. Néhány cikk jelent meg róluk, a helyi belfasti újságokban. 
 

Mikor még csak ketten voltak

A lányok minden lehetőséget kihasználtak, hogy szélesebb körben is megismertessék magukat. Különboző rendezvényeken  léptek fel kissebb nagyobb sikerrel.
Mollie 16 éves huga, Mamie is szerette azt a zenét amit a nővére, de ő nem a gitárhoz, hanem a dobokhoz vonzódott, Amikor a lányok tanulták a számokat, ő az asztal szélén verte hozzá a ritmust. Ekkor merült fel az ötlet, a duóhoz  jól jönne egy dobos. 

2018-ban alakult meg az új felállás amiben Orlaith Forsythe (gitár), Mollie McGinn (gitár) és Mamie McGinn (dob) zenélt együtt. Ekkor a három belfasti lány Dea Matrona nevet választotta megának.
 
Dea Matröna a kelta mitológiában az "istennők anyját" jelenti.

Eleinte az utcán zenéltek, de késpbb klubbokban is kaptak lehetőséget fellépésekre. Saját finanszírozásban lemezt is kiadtak. Persze az igazi érdekesség az, amikor a zenéhez a lányokat is lehet látni. Ehhez a stílushoz képzetünkben valamilyen vad punk zenekart társítunk, ezért is meglepő a három csinos lány látványa-
 
 
<iframe width="727" height="409" src="https://www.youtube.com/embed/U7VKEJQp9qs" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 

 Bátran bevállalták a Beatles egyik sikerszámát a Taxmant is.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/SCpzYhXSkcU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Remélem mindenkinek kellemes fiatalkori emlékeket idéznek ezek a számok, még, ha nem is az eredeti előadóktól hallják. Pont az benne az érdekesség, hogy a mai fiatalok is megbecsülik, hallgatják és játszák ezeket a számokat.


P.R.
 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol