.

Spanyol kutatók jöttek rá miért olyan gyorsak egyes Beethoven darabok

Spanyol kutatók valószínűleg megfejtették Ludwig van Beethoven (1770-1828) szimfóniáinak részben túlságosan, szinte eljátszhatatlanul gyors tempómegjelöléseinek titkát.

Dea Matrona


Kemény rokkot játszó női zenekar  Befastból
 

Árverésre kerül B.B. King gitárja

A Julien's Aukciósház közlése szerint a fekete színű, Gibson ES-345-ös modellt a zenész hagyatékából származó több másik személyes tárggyal együtt bocsátják árverésre szeptember 21-én.

Utcazenész, aki dobol

Az utca az a hely, ahol mindig történik valami. A frekventáltabb helyeken redszeresen megjelennek utcazenészek, akik között időnként komoly tehetségeket lehet felfedezni.
 
 

Marbellai kórházban halt meg a Status Quo gitárosa

Meghalt Rick Parfitt, a Status Quo gitárosa

Elhunyt szombaton Rick Parfitt, a Status Quo angol rockzenekar gitárosa, énekese és dalszerzője. Halálhírét menedzsere, Simon Porter jelentette be Londonban.

Nélküle nem lenne rock 'n' roll

Ma ünnepli 90. születésnapját Chuck Berry, a rock and roll atyja, lassan dédapja, a jellegzetes gitárintró kitalálója, az ember, aki nélkül nem lett volna sem Elvis, sem a Beatles, sem a Rolling Stones

Hajléktalan zongoristára figyelt fel egy michigani egyetem

Nagyot robbant YouTube-on a hajléktalan zongorista videója, a férfi most több mint nyolcmillió forint értékben kapott ösztöndíjat a michigani Spring Arbor Universitytől.

Zene sörösüvegből

Öt dán fiatalember rájött, hogy a sörösüvegek nem csak a sör tárolására, hanem zenekar alakítására is megfelelnek. Zenéjüknek mára hatalmas rajongótábora lett.

Már a zenében is ott az összeesküvés?

Egyre szélesebb körben terjednek a konspirációs, ismertebben nevén az "összeesküvés" teóriák. A konteósok (konspirációs teória) hívei, beszélnek politikai, gazdasági, vagy más titkos csoportokról, melyek tevékenysége hihetetlennek tűnik az átlagpolgár előtt, így azok nem is foglalkoznak velük. Néha azonban kiderül, a szóbeszéd nem szóbeszéd, hanem valóság.
Úgy gondoltam a zene kívül esik ezeken a teóriákon, de tévedni emberi dolog.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol