.

Csalódás az UFO hívőknekEgy rejtélyes, megmunkált fémdarabot találtak Nagyenyedben a Maros folyó partján a hetvenes években (egyes források szerint 1973-ban, mások állítása alapján 1974-ben). A leletet két nagyobb masztodon csonttal együtt ásták ki. A masztodon egy emlős állat, és az elefántalakúak alrendjébe tartozik. A masztodonfélék Észak Amerikában 11000, Eurázsiában viszont már 781000 évvel ezelőtt kihaltak.
 

A rejtélyes lelet
 
A tárgyat ezután Lausanne-ba küldték elemzésre, ahol svájci kutatók arra jutottak, hogy 90%-ban alumíniumot tartalmaz, és körülbelül 250000 éves lehet. A innen idult a feltételezés, miszerint már jóval korábban is létezett a Földön fejlett civilizáció. Ez ellent mondott minden eddigi ismeretnek, mivel az alumíniumot, mint kémiai elemet csupán 1761-ban fedezték fel, mesterségesen előállítani pedig 1825-ban sikerült, a tömegtermelése pedig 1886-ban kezdődött. Egy következő vizsgálat úgy találta, hogy a lelet korát bár nehéz megállapítani, de biztosan nem 250000 éves, hanem 80000 és 400 év között bármennyi idős lehet.

Az előfordulás nem magyarázható racionálisan, így a lelet valódi kora mindenképp kérdéseket vet fel.
Miután pedig többen is megvizsgálták magát a leletet, arra jutottak, hogy valóban egy gép része, csak nem egy csillaghajóé, hanem egy markológépé.
 

 Markológép kanala

Romániában a múlt rendszerben fellendült a szénbányászat, és ezeknek a gépeknek a lapátjain alumíniumból készültek a fogak, mivel az az acéllal szemben nem szikrázott, ha kőhöz ütődött. Később ezek a gépek mindenféle munkálatokban vettek részt a környéken, és ezek egyike veszíthette el az egyik fogát egy földmunka során, és ekkor kerülhetett az a masztodon csontjai mellé.

Ennek a leletnek a rejtélyére végül igen egyszerű lett a magyarázat. Nem változtatta meg az emberiség történetét, pedig az UFO hívők, bíztak benne, hogy most végre megdönthetetlen bizonyíték került elő egy előző magas technológiával rendelkező, minden bizonnyal földönkívüli befolyéssal rendelkező civilizációról.
 

Ez az elképzelés most sem nyert bizonyítást
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol