.

Az emberi képesség határai: Wim Hof a jégemberEl sem tudjuk képzelni, az emberi faj milyen képességekkel rendelkezik. 
Az ember csak részben fizikai lény, a másik része az az ismeretlen mentális erő, aminek következtében olyín dolgokat tud saját testével elkövetni, ami az orvostudomány szerint lehetetlen. És ezek a képességek minden emberben ott csiráznak, csupán megfelelő technika kell kifejlődésükhöz.
 

A tibeti szerzetesek képesek egész éjjel a szabad ég alatt, minuszokban, hóban meditálni, méghozzá úgy, hogy a testukre terített vizes lepedő megszárad.

Ezt a technikát tanulta meg a holland Wim Hof aki a testében annyi hőt tud fejleszteni, hogy akár másfál órát is eltölthet jeges vízben anélkül, hogy hőmérséklete csökkenne. Ezt a képességét klinikai kürülmények között is bizonyította.
 

Ez a jóga technika, mint annyi más mentális "csoda" Tibetből származik. Ennek a fajta jóga gyakorlásának alapja az az elképzelés, hogy az emberi testet nem pusztán testrészek, szervek, sejtek, atomok alkotják, hanem a durvának nevezhető darabos anyagon túl átszövi egy leheletfinom könnyed, nádinak nevezett erőtér is.
A Tummo gyakorlásával nem a belső hő intenzitásának növelése a cél, ez csupán egy kísérő jelensége a tudat megtisztításának, a szennyezett gondolatok "elégetésének".
 
A tumo vagy tummo (tibeti: གཏུམ་ མོ་ , wylie: gtum-mo; szanszkrit: चण्ड, csaṇḍālī) a tibeti buddhizmusban használt fogalom. Hőt, meleget jelent, de a tibeti nyelvben ezt nem használják a mindennapi meleg kifejezésére. A szó a misztikus terminológiába tartozik, és belső hőt jelent.

Wim Hof mesterfokra fejlesztette ezt a képességét, meditáció és a Tummö légzéstechnika segítségével tud uralkodni testén. Eddig 20 alkalommal került bele a Guiness Rekordok könyvébe olyan elért teljesítményekkel, mint például a Mount Everest és a Kilimandzsáró megmászása egy nadrágban és egy cipőben víz és élelem nélkül, ahol a hőmérséklet könnyen elérheti a mínusz 50 Celsius fokot.
 

A Tummo gyakorlásának valódi célja az, hogy a gyakorló egy komplex fiziológiai és pszichológiai átváltozást éljen meg, . Azok gyakorolják, akik megfelelő oktatásban részesültek egy beavatott tanítómester által. Szinte csak olyanok kapnak a gyakorláshoz útmutatást, akik a nyöndro-nak nevezett meditációs alapgyakorlatokban már jártasságot szereztek.

A tanítómester útmutatása azért is szükséges, mert a Tummo gyakorlásának kísérő elemeként hatalmas belső hő szabadul fel, ami ha rossz irányba terelődik még kárt is tehet a gyakorlóban.

Ezen a képességek előhívása sok embert izgat és sokon el is érnek egy bizonyos fokot a Tummo gyakorlásával, de mint minden új dologot, ezt is lépésről lépésre kell fejleszteni

Persze mindég vannak olyanok, akik csak virtuskodásból mennek bele a jeges vízbe. Ilyenek ezek a jeges Marosban vizkeresztkor megfürdő emberek, akik megfelelő képzettség nélkül egy fagyos élményre és egy alapos meghülésre tehetnek szert.
 
 

 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol