.

Amire számítani lehetett: özönlenek a turisták SpanyolországbaTöbb mint 36 millió külföldi turistát fogadott Spanyolország az idei első fél évben


Az elmúlt évtized kedvelt turista célpontjai mára kiestek az első körben keresett nyaralási lehetősékek közül. A terrörizmus terjedése, a bizonytalan politikai helyzet meggondolásra készteti az utazni vágyókat. Egyiptomban renszeresek a turisták elleni támadások, Törökországot a belső politikai feszültség miatt nem ajálnják a német hivatalos szervek, Görögörszág gazdasági krízissel nyüglődik.


Nerja, Spanyolország
 
A mediterrán vidékre vágyó nyaralóknak Olaszország és Spanyolország maradt, mint biztonságos, gondtalan pihenést kínáló hely. Ebből Spanyolország, már csak mérete miatt is sokkal több turistát tus fogadni, mint riválisa.
Ennek tükrében nem meglepő az a turistaözön, ami az első félévben, még a nyári főszezon elött elárasztotta az országot. Az első félév adataiból kiindúlva az idén minimum 5 millióval több turista várható mint a tavalyi 75 milliós rekord.

A legtöbben, mintegy 8,6 millióan, továbbra is Nagy-Britanniából érkeztek a dél-európai országba, amely 5,5 millió német és 4,7 millió francia látogatót fogadott január és június között.


A Ryenair gépe leszálláshoz készül a malagai reptérre
 
Az Egyesült Államokból 1,2 millió turista választotta úti célul Spanyolországot, 40 százalékkal többen mint tavaly az első fél évben. Csak júniusban összesen 8,6 millióan utaztak oda más országokból. Katalóniára voltak a legtöbben kíváncsiak, összesen 8,6 millióan, a második helyen a Kanári-szigetek áll 6,9 millió turistával, majd a Baleár-szigetek következik 5,4 millió külföldi látogatóval.

A turisták nagy többsége, csaknem 31 millió, a pihenéshez, nyaraláshoz választotta helyszínül Spanyolországot az év első felében - áll az INE jelentésében, amely kitér arra is, hogy a beutazók közül több mint 30 millióan repülővel érkeztek.

MTI

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol