.

Amerika magyarázza a bizonyítványtA múlt héten történt és minden híradásban megjelent a sziriai kormány egyik légitámaszpontja ellen végrehajtott amerikai rakétatámadás, amit Trump az aszad-rezsim megleckéztetésének szánt.


Mint ismeretes az amerikai haderő a Földközi-tengerről 59 Tomahawk rakétával támadta meg a szíriai Shayrat katonai repülőteret. Mindennek indoka, egy 400 polgári áldozatot követelő vegyifegyver támadás, amit még nem lehet tudni ki követett el..

Washigton azonnal az aszad-rezsimet tette felelőssé, de bizonyítékokat elfelejtett bemutatni. Az eset nagy felháborodást váltott ki Oroszországból és Szíriát támogató országokból. 
Bármely ország területének hadüzenet nélküki megtámadása felrug minden egyezményt és agressziónak minősül.
Az eset olyan, mint amikor a japánok hadüzenet nélkól támadták meg  az amerikai katonai támaszpontot Pearl Harburban. Az az eset kiváltotta amerika belépését a második világháborúba. Remélhetőleg ez az orvtámadás nem fog elindítani egy háborút a szíriai rezsimet támogató Oroszország és Amerika között.

Washington azóta minden fórumon magyarázkodikk. Már nem léphet vissza attól az állítástól, hogy a támadást a szíriai kormány követte el saját népe ellen, mert akkor a repülőtér szétlövése megmagyarázhatatlan cselekedet lenne.
 

Washingtonnak régi terve Aszad eltávolítása, ennek érdekében igyekszik mindent megtenni. Ez a támadás a szír légierő meggyengítésével az Aszad ellenes felkelők pozícióját erősíti.

Mennyire hihetők Washington állításai  Aszad "bőnösségével"  kapcsolatban?  Bizonyíték hiányában ez az állítás erősen megkérdőjelezhető.

Azt se  felejtsük el, hogy a Vietnam elleni katonai műveletekre is egy oltári nagy hazugság, a meg sem történt tonkini  incidens szolgáltatott alapot. (több mint 50 év kellett hozzá, hogy ez kiderüljön)

A másik nagy átverés 2003-ban az iraki invázós háború oka, miszerint Szaddam Husszein azonnal bevethető tömegpusztító vegyi fegyverekkel, lépfenével és ideggázzal rendelkezik, amit saját népe ellen is bevethet. Ezeket a nem létező fegyvereket azóta sem találták meg.
(Az amerikai hadsereg által szétzilált Irak észak-keleti részén viszont megvetette lábát a szélsőséges dzsihadista mozgalom, amiből kialakult az Iszlám Állam.)

Ilyen előzmények után az sem lehetetlen, hogy ez a múlt heti mérgesgáz támadás egy "hamis zászlós" akció volt Aszad lejáratása érdekében.


Az amerikai hivatalos megnyilatkozások egyre inkább abba az irányba tolódnak el, hogy amerikának mint a világ vezető hatalmának kötelező megvédnie a civil lakosok életét.  Ezzel kapcsolatban felvetődik a kérdés: ha amerikában mondjuk egyTump ellenes tüntetést halálos áldozatokkal járó eszközökkel vernek szét, akkor Oroszország szétlőhet egy amerikai repölőteret?
 
 
Úgy tűnik, Washington jogot formál arra, hogy más országokban itélőbíróként és azonnali büntetésvégreajtóként lépjen fel, miközben saját érdekei előtt egyengeti az utat.
 
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol