.

Akiknek nem jött be a HPV oltás
Betegen és becsapva


A dán TV2 Denmark televízió dokumentum filmet forgatott azokról a lányokról, akik a HPV oltás után betegedtek meg. Mivel konkrét orvosi vizsgálat nem készült a betegség és az oltás összefüggéséről, addig csak valószínűsíthető, hogy a lányoknál megjelenő azonos tünetek az oltás mellékhatásai.
 
http://3.bp.blogspot.com/-oX_Ubo-WxQk/VVXvux8AbVI/AAAAAAAAJNU/lkDsT4uokNA/s1600/Danish-documentary-HPV-vaccine.jpg
Az oltás legsúlyosabb mellékhatásainak elszenvedői

2009-ben Dániában hatalmas kampány indult a HPV (humán papilloma vírus) fertőzés következtében kialakulható méhnyakrák megelőzésének érdekében. A HPV kockázataira a gyógyszergyárak hívták fel az egészségügyi szervek figyelmét. Miután az egészségügyi szerveket sikerült meggyőzni a veszély nagyságáról, megnyugtatólag bemutatták azt a védőoltást, amely tájékoztatásuk szerint megelőzi a méhnyakrákot.
A dán egészségügyi szervek a vakcínákkal kapcsolatos kételyeket félretéve, országos kampányt indítottak a fiatal nők körében az oltás beadására.
 
 
A két forgalmazott oltóanyag
 
A kampány jól sikerült, szépen fogytak a védőoltást tartalmazó vakcinák, de ezzel párhuzamosan szaporodtak az oltást követő furcsa tünetek. Fáradékonyság, érthetetlen fejfájás, szédülés, ájulás, mozgás koordinációs problémák.
A statisztikai átlagban 100 000 nőnél 12,1 esetben fordult elő méhnyakrák, de ennek megelőzésére adott védőoltások után 2500 esetben regisztráltak súlyos mellékhatásokat.
A helyzetet súlyosbítja, hogy a dán egészságügy egyenlőre nem tud mit kezdeni ezekkel az esetekkel, ezért több család saját költségén, külföldön keresi a megoldást.
 

Az interneten külön  oldal  foglalkozik az oltás mellékhatásaival, és név szerint felsorolja azokat a fiatal nőket, akiknek halála bizonyíthatóan az oltás következménye volt.

 


A dán TV a "Betegen és becsapva" című riportfilmjében 3 lány állapotát mutatja be részletesebben, akiknek újfajta súlyos tünetei lettek miután a Gardasil nevű HPV elleni oltást megkapták. A szülők minden eseben az orvosok határozott ajánlására dönöttek az oltás mellett. Ami közös ezekben a lányokban – a világon több ezer társukhoz hasonlóan – hogy egészségesek voltak, mielőtt megkapták az oltást, és most súlyosan betegek.

A film magyar felirattal megtekinthető
 
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/CuZGjblBI5c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

világhelyzete cikk alapján

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol