.

81,8 millió turistát fogadott Spanyolország 2017-ben2017-ben 8,6 százalékkal többen keresték fel Spanyolországot, mint 2016-ban - közölte a spanyol statisztikai hivatal 


A tájékoztató szerint ezzel ismét megdőlt a látogatók számának éves rekordja, ráadásul a világon Spanyolország lett a második legnépszerűbb úti cél Franciaország után és az Egyesült Államok előtt - írja az MTI.

A hivatal rámutatott: a múlt évben is Katalónia vonzotta a legtöbb turistát, 19 millióan választották, 5 százalékkal többen mint 2016-ban. A növekedés annak ellenére megmaradt, hogy az október és december közötti időszakban visszaesett az érkezők száma a függetlenségi törekvések okozta politikai bizonytalanság miatt.


Barcelona, Sagrada Familia

A népszerűségi lista második helyén a Kanári-szigetek áll 14,2 millió turistával, és 7,2 százalékos növekedéssel, a harmadik lett a Baleár-szigetek (képünkön) 13,8 millió utazóval és 6,1 százalékos növekedéssel.

A legtöbb turista Nagy-Britanniából utazott tavaly Spanyolországba, összesen 19 millióan, őket követik a németek 11,7 millióan és a franciák 11,2 millióan.

A külföldi turisták 2017-ben több mint 86 milliárd eurót költöttek a dél-európai országban, 12,2 százalékkal többet mint egy évvel korábban.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol